Meteen naar de inhoud

20 juni 2024 Wereld Vluchtelingen Dag

20 juni 2024 Wereld Vluchtelingen Dag

Wereld vluchtelingen dag werpt een licht op de rechten, behoeften en dromen van vluchtelingen en helpt politieke middelen te mobiliseren zodat vluchtelingen niet alleen kunnen overleven, maar ook kunnen gedijen. Ook wanneer het gaat over zorgen met de mantel der liefde.

Niet zelden lopen mantelzorgers uit andere landen of waarvan de ouders uit een ander land komen in hun zorgtaken tegen specifieke kwesties aan. Zij hebben andere opvattingen over naastenzorg en besteden door het sterke gevoel van verplichting gemiddeld meer tijd aan zorg. Jongeren worden bovendien dikwijls ingezet als tolk bij gesprekken met een arts of zorginstelling. Door deze en andere zorgtaken blijven anderstalige kinderen vaak achter in hun opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Mantelzorgers die moeite hebben met de Nederlandse taal en daardoor vastlopen in hun zorgtaken, kunnen ook terecht bij Sociaal Team de Post.

Ben je anderstalig en zorg je voor een naaste familielid en heb je behoefte ondersteuning? Of ken je iemand die dat doet en heeft? Laat het ons weten in een reactie onder deze post of stuur een e-mail naar mantelzorg@winterswijk.nl

#wereldvluchtelingendag #20juni2024 #mantelzorg #anderstaligenieuwkomers #inclusie

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws