Meteen naar de inhoud

24 uur Samenloop voor Hoop KWF-Estafette met 36 teams

Betty Wassink

Sandra Meekes is onder de indruk van het sneeuwbaleffect van haar initiatief om een SamenLoop voor Hoop te organiseren. Bijna 650 deelnemers lopen op 6 en 7 juli in teamverband de 24-uurs wandelestafette voor de KWF Kankerbestrijding.

(door Betty Wassink)

Winterswijk – Anderhalf jaar geleden nam ze contact op met KWF, waarvoor ze wijkhoofd is voor de jaarlijkse collecteweek. Bekend met de impact van de diagnose kanker vanuit haar werk, werd ze ook in haar directe omgeving geconfronteerd met de gevolgen daarvan. “Het gevoel van machteloosheid wilde ik omzetten in actie.”

De SamenLoop is zorgvuldig voorbereid met ongeveer veertig vrijwilligers. Doel is dat lopers in teamverband geld inzamelen voor experimenten en onderzoeken voor betere behandeling van kanker. Deelnemers wisselen elkaar af gedurende de loop, die op de baan van Archeus plaatsvindt. Er is een uitgebreid randprogramma met indrukwekkende ceremonies, een gezellig kraampjesdorp, optredens en activiteiten, die ervoor zullen zorgen dat het voor publiek, deelnemers en de eregasten een onvergetelijke evenement wordt. De teams hebben allemaal acties op touw gezet. Op de website wordt de tussenstand, inmiddels ruim boven de 20.000 euro, bijgehouden.

Herkenning en erkenning
Sandra’s echtgenoot Patrick is voorzitter van het organisatiecomité. “Als je van nabij meemaakt, hoe mensen – aangeslagen door de ziekte kanker – bezig zijn met herstel, is het des te fijner dat zoveel mensen er nu mee bezig zijn en meedoen. We voelen ons echt gesteund door de vele vrijwilligers en het Vrijwilligerspunt. Herkenning, maar vooral ook erkenning van de problemen waar kankerpatiënten mee worden geconfronteerd is onze drijfveer.”

Bij de SamenLoop voor Hoop gaat het vooral ook om de beleving en bewustwording. “Door nieuwe behandelmethoden leven kankerpatiënten langer, maar hoe ga je daarmee om? Onze eregasten zijn mensen die de nasleep van kanker kennen.”

Programma
De Samenloop begint zaterdag 6 juli om 14.00 uur met een openingsceremonie waarbij de eregasten – mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours lopen. Om 22.30 uur is de kaarsenceremonie, een emotioneel moment waarbij men even stil staat op het sfeervol verlichte parcours.

Zondagochtend is er een kinderloop en om 14.00 uur de sluitingsceremonie, de laatste ronde met alle deelnemers samen, waarna de opbrengst van het evenement bekend wordt gemaakt.

“De SamenLoop voor Hoop slogan is ‘beleven, meeleven, doorleven’. Het is geen droevig evenement, want met muziek en leuke activiteiten wordt vooral ook het leven gevierd. We nodigen het publiek van harte uit om naar het parcours te komen, bij te dragen en de lopers en eregasten een hart onder de riem te steken.”

samenloopvoorhoop.nl/winterswijk


Terug naar Nieuws