Meteen naar de inhoud

3 maart 2024 – Internationale Dag van het Gehoor. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft zondag 3 maart ingesteld als de j…

3 maart 2024 – Internationale Dag van het Gehoor.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft zondag 3 maart ingesteld als de jaarlijkse World Hearing Day (Internationale Dag van het Gehoor) en roept mensen op voorzichtig om te gaan met hun gehoor.

Slechthorendheid betekent meer dan het minder goed kunnen horen van geluid. Gehoorverlies heeft gevolgen voor het sociale leven, het gevoel van veiligheid en de prestaties op de werkvloer.
Ook mantelzorgers kunnen hiermee hiermee te maken hebben. Naasten kunnen schaamte ervaren, een onzeker gevoel hebben, minder energie hebben of zelfs neerslachtige gevoelens krijgen.
Slechthorendheid kan tot onbegrip leiden: ‘Zet je televisie eens wat zachter!’, ‘waarom deed je de deur niet open? Hoorde je de bel soms niet?’ en ‘waarom heb je afgezegd voor mijn verjaardag?’. Slechthorend ben je niet alleen: ook jouw omgeving wordt ermee geconfronteerd. Het kan voorkomen dat je partner, familie, vrienden en kennissen soms vergeten om rekening met je hoor beperking te houden. Maak je gehoorklachten bespreekbaar, dat is vaak de beste oplossing.

#dagvanhetgehoor #slechthorend #slechthorendbenjenietalleen #wiezorgtervoorjou?

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws