Meteen naar de inhoud

Altzheimer Nederland Oost Gelderland


Onbegrepen gedrag en pijn bij dementie

Psycholoog Miny Veldhuis vertelt op 22 mei in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde over onbegrepen gedrag bij dementie. Mantelzorgers van mensen met dementie begrijpen soms niet waarom iemand met dementie ineens boos kan worden of laat merken dat hij of zij pijn heeft, terwijl daar geen aanleiding voor lijkt te zijn. Dat kan enorm lastig en verdrietig zijn.

Je doet enorm je best om alles zo goed mogelijk te doen, zoveel mogelijk rekening te houden met je partner en toch kan zij ineens zo boos worden. Sommige dingen moeten gewoon, zoals eten, douchen of aankleden. Nu lijkt je vader het ineens niet meer te willen en de maaltijd wordt een strijd. Je begrijpt je partner of je moeder niet meer en hij of zij kan het niet vertellen waarom hij boos is of onbedaarlijk kermt van de pijn. Wat is dat nou? Waarom doet hij of zij zo? Hoewel het voor iedereen anders kan zijn, maakt Miny dit onbegrepen gedrag een beetje begrijpelijker.

Over het Alzheimer Café in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Wanneer: woensdag 22 mei 2019

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411