Meteen naar de inhoud

Autisme en Mantelzorg


‘Naasten in beeld’

Op donderdagavond 14 juni a.s. om 19.30 uur wordt in ’t Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem een bijeenkomst gehouden voor naasten van mensen met autisme: partners, ouders, broers en zussen, maar ook vrienden of buren. Deze avond wordt georganiseerd door GGNet, RondomAutisme en VIT-hulp bij mantelzorg. Toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Aanmelding vooraf is gewenst.

 

Omgaan met autisme kan veel vergen van naasten. Met vallen en opstaan leer je met de beperkingen die autisme geeft, om te gaan. Onwetendheid en onbegrip in je omgeving maken dat niet makkelijker. Waar loop je tegen aan in de omgang? Hoe ga je om met je eigen gevoelens zoals onmacht of gemis? Hoe zorg je dat je als naaste zelf energie blijft houden? Hoe ga je om met eventueel onbegrip van de omgeving?

Bovenstaande zaken komen aan de orde tijdens deze bijeenkomst. Het onderwerp wordt ingeleid door medewerkers van VIT-hulp bij mantelzorg en GGNet. Vervolgens kan er in groepjes of individueel over doorgepraat worden, onder andere met ervaringsdeskundigen van Rondom Autisme. In de groepjes staan respectievelijk de thema’s ‘eigen balans’ en ‘omgaan met je gevoelens’ centraal.

 

Aanmelden kan via het formulier op www.rondomautisme.nl of mailen naar info@rondomautisme.nl. U kunt ook mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl of bellen met VIT tel. (0544) 82 00 00, op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.