Meteen naar de inhoud

Autisme en Mantelzorg


Naaste van een volwassene met autisme’

Op donderdagavond 5 april a.s. om 19.30 uur wordt in de Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde een bijeenkomst gehouden voor partners, kinderen of andere familieleden/naasten van volwassenen met autisme. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Deelname en koffie/thee is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst.

Omgaan met iemand met autisme kan veel vragen van mensen in de naaste omgeving. Het gaat dikwijls met ‘vallen en opstaan’ om een manier te vinden waarop je het beste met de beperking van je naaste kunt omgaan. Soms kun je je daarin behoorlijk alleen voelen.

Bovendien speelt onwetendheid of onbegrip van andere mensen in je omgeving daarbij ook een rol.

 

Tijdens deze avond krijgt u praktische informatie en handvatten aangereikt. Wat is belangrijk in de omgang met je naaste? Wat is nodig om jezelf staande te houden? Wat is belangrijk om de relatie zo goed mogelijk te houden? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving?

Het eerste deel van de avond bestaat uit een inleiding door een deskundige van GGNet Preventie en ervaringen van een partner van iemand met autisme. Daarnaast is er gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen en ontvangt u praktische tips.

.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg,
tel. (0544) 82 00 00 of email info@vithulpbijmantelzorg.nl.