Meteen naar de inhoud

Cursus Opvoeden & Zo maakt opvoeden net wat makkelijker


“Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik zorgen, dat het thuis weer gezellig is met de kinderen?” Iedere ouder worstelt wel eens met dit soort opvoedvragen. Want kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Opvoeden & Zo, die bestaat uit vijf avondbijeenkomsten.

De eerstvolgende cursus start op donderdag 21 maart (19.30 – 21.00 uur) in Aalten (exacte locatie nader te bepalen).

Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: “Naast de handige tips van de begeleiders en andere ouders, vond ik het vooral fijn te ontdekken dat ik niet de enige ouder ben die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van de kinderen. Natuurlijk, soms moet je streng zijn en ongewenst gedrag corrigeren. Maar tijdens de bijeenkomsten stond het stimuleren van goed gedrag voorop en daar hebben we als gezin veel profijt van gehad. Het is echt gezelliger geworden thuis.”

Op maat
Tijdens de bijeenkomsten, die steeds ongeveer 2 uur duren, kunnen allerlei onderwerpen worden besproken. Denk aan aandacht geven en prijzen, grenzen stellen en het maken van afspraken met je kind, bijvoorbeeld over bedtijd. Het uiteindelijke programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Gratis cursus
Ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan Opvoeden & Zo. De bijeenkomsten worden begeleid door Sarah Pelgrim van Sensire en Dofien Houwer van MEE Oost-Gelderland.

Meer informatie en aanmelden: www.preventieplatformjeugd.nl.

Over het Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.