Meteen naar de inhoud

Dementie of toch niet?


Een ervaringsverhaal van Karin Willemsen

Op woensdag 26 juni vertelt Karin Willemsen in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde haar levensverhaal. In 2010 kreeg zij geheugenklachten. Haar klachten leken op vroegtijdige dementie, waardoor ze een jaar niet kon werken. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum en de oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met haar ervaring van binnenuit.

 

Door deze ervaring ontwikkelde ze een andere kijk op dementie. Nu wil ze graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven. Ze vertelt wat er gebeurt buiten je eigen invloed om. En vooral ook wat je hieraan zélf kunt doen en hoe je zou willen dat je omgeving reageert.

 

Karin werkt ruim 25 jaar in de ouderenzorg, nu als trainer en adviseur. Door wat ze heeft meegemaakt voelt ze zich extra betrokken bij mensen met dementie. Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Mantelzorgers, vrijwilligers, buren en professionals zijn allen van harte welkom.

Over het Alzheimer Café in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Wanneer: woensdag 26 juni 2019

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411