Meteen naar de inhoud

Goed voor jezelf zorgen als mantelzorger voor iemand met dementie


Als je partner of ouder dementie heeft, verandert je rol van ‘echtgenoot van’ of ‘kind van’ naar de belangrijkste steun en toeverlaat. Je wordt tegen wil en dank mantelzorger, iets waar je niet voor kiest, maar wat je ‘gewoon’ en met liefde op je neemt. Je wilt er altijd voor je partner zijn of je zorgt ervoor dat je er altijd meteen bent voor je vader of moeder als het nodig is. Jijzelf staat even op de tweede plaats. Tot het niet meer gaat.

In het Alzheimer Café gaan we op deze avond met elkaar in gesprek over welke hulp of ondersteuning jij kunt krijgen. Voor jezelf of voor de verzorging van je partner of ouder. We praten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, zonder het gevoel te krijgen dat je je vader, moeder of partner tekort doet. Als jij goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor jouw geliefde met dementie.

Over het Alzheimer Café in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Wanneer: woensdag 27 maart 2019

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411