Meteen naar de inhoud

Hoe blijf ik de Zorg de Baas?


Onder de titel ‘Hoe blijf ik de Zorg de Baas’, start VIT-hulp bij mantelzorg op 3 april een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De training van vier dagdelen start op dinsdagochtend 3 april bij de Hofnar in Aalten.

Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat je alles maar over je heen moet laten komen. In ‘Hoe blijft u de zorg de baas’ leer je om bewust te kijken naar je omstandigheden en mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Deelnemers over de cursus: “Ik heb hier heel veel aan gehad. Kan het iedereen aanraden die voor een naaste zorgt.” Voldeed de cursus aan mijn verwachtingen? Ja, het heeft mij inzicht gegeven in hoe ik zorg kan geven, maar ook voor mezelf kan zorgen.”

De vier bijeenkomsten zijn op dinsdag 3, 17, 24 april en 8 mei van 09.30 – 12.00 uur bij de Hofnar Polstraat 7 in Aalten Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of email info@vithulpbijmantelzorg.nl