Meteen naar de inhoud

Theatervoorstelling over jonge mantelzorgers


In het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger organiseert VIT-hulp bij mantelzorg samen met het Graafschap College een theatervoorstelling over jonge mantelzorgers voor iedereen die met deze groep beroepshalve of als vrijwilliger in aanraking komt. Op dinsdag 4 juni wordt ‘Roos Radeloos’ tweemaal opgevoerd bij het Graafschap College in Doetinchem.

Van 3 t/m 9 juni 2019 vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. In deze week wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers; één op de vier jongeren groeit namelijk op met een zorgsituatie thuis. VIT-hulp bij mantelzorg organiseert daarom in samenwerking met het Graafschap College – Loopbaanplein, een voorstelling over deze jonge mantelzorgers.

Roos Radeloos
“Roos Radeloos” vertelt het verhaal van de veertienjarige Roos. Ze gaat naar school, heeft een mobiele telefoon en is net als alle andere veertienjarigen wel eens onzeker en rebels. Wat eigenlijk bijna niemand op school weet is dat Roos thuis een zieke vader heeft waar ze voor zorgt. Ze maakt zich zorgen over haar vader én haar eigen toekomst. Is er iemand die haar zorg opmerkt? Durft ze om hulp te vragen?
De voorstelling geeft inzicht in het leven van jonge mantelzorgers.
Waar lopen zij tegenaan? Waarom is zij zo teruggetrokken of vraagt hij zoveel aandacht?
Hoe ondersteun je als professional de jonge mantelzorger? Wat doe je en wat laat je?

Voor professionals en vrijwilligers
De voorstelling vindt plaats op dinsdag 4 juni a.s. en wordt zowel om 14.00 uur als om 16.30 uur opgevoerd en is bedoeld voor iedereen die als professional of vrijwilliger met jonge mantelzorgers in aanraking komt. Na afloop van de voorstelling kunnen er vragen gesteld worden aan de acteurs en een aantal (ex) jonge mantelzorgers.
De eerste voorstelling inclusief nagesprek duurt van 14.00 tot 15.30 uur.
De tweede voorstelling begint om 16.30 uur en eindigt uiterlijk om 18.00 uur.
Locatie: Graafschap College ‘De Burcht’. J.F. Kennedylaan 49 in Doetinchem. Opgeven kan via loopbaanplein@graafschapcollege.nl. Voor meer informatie bel VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl