Meteen naar de inhoud

zorgen voor een ander


Onder de titel ‘De zorg goed volhouden’, start VIT-hulp bij mantelzorg op woensdag 2 oktober in Wehl en donderdag 10 oktober in Aalten een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De training van vier dagdelen is bestemd voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT.

Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat je alles maar over je heen moet laten komen. Tijdens deze training leer je om bewust te kijken naar je omstandigheden en mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Deelnemers over de cursus: “Ik heb hier heel veel aan gehad. Kan het iedereen aanraden die voor een naaste zorgt.” Voldeed de cursus aan mijn verwachtingen? Ja, het heeft mij inzicht gegeven in hoe ik zorg kan geven, maar ook voor mezelf kan zorgen.”

 

De vier bijeenkomsten in Wehl zijn op 2, 9, 16 en 30 oktober van 10.00 tot 12.00 uur bij
Het Raadhuis in Wehl. In Aalten zullen de bijeenkomsten op 10 en 24 oktober en 7 en 21 november bij Elim in Aalten plaatsvinden. Voor de bijeenkomsten in Aalten kunt u bij aanmelding aangeven of u voorkeur heeft voor de ochtend (van 09.30 tot 12.00 uur) óf de avond (van 19.00 tot 21.30 uur). Aan de hand van het meest gekozen dagdeel bepalen we het uiteindelijke tijdstip.

Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg tel. (0544) 82 00 00
of email info@vithulpbijmantelzorg.nl