Meteen naar de inhoud

Als hulpverlener Dierenambulance heb je dienst op de dierenambulance en ben je verantwoordelijk voor het (in teamverband) afhan…

Als hulpverlener Dierenambulance heb je dienst op de dierenambulance en ben je verantwoordelijk voor het (in teamverband) afhandelen van ritten die je opgedragen krijgt door de centralist. De meldingen die je kunt krijgen zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan een gewonde vogel, een gevonden hond, een aangereden ree of een zieke kat.

Het is jouw taak om eerste hulp te verlenen aan dieren met of zonder eigenaar en zorg te dragen voor een goede afhandeling. Met diverse opvangcentra zijn afspraken, waar we de dieren naartoe kunnen brengen. Ook wordt er van je verwacht dat je de ritten netjes administratief afhandelt en dat je bijdraagt aan het schoonhouden en desinfecteren van de materialen en je werkomgeving, zoals de meldpost en de dierenambulance.

Iedere nieuwe medewerker wordt intern opgeleid. Deze opleiding bestaat uit een inwerkperiode, een introductiecursus, een cursus dieren EHBO en nog diverse opfriscursussen. Deze cursussen zijn verplicht, met het uiteindelijke doel om de dieren nog beter te kunnen helpen.

#dierenambulance #vrijwilligers #vrijwilligerwerk #vrijwilliger

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws