Meteen naar de inhoud

Als u lange tijd voor iemand in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger

Als u lange tijd voor iemand in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Het kan gaan om de zorg voor een partner, voor ouders of kinderen, maar ook voor buren of iemand uit uw vriendenkring.
Praten over uw situatie kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé. Een plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.
Wij ontvangen u met een kopje koffie of thee én u kunt bij ons terecht met uw vragen.

Het thema voor het mantelzorgcafé is:
Familiebanden en mantelzorg 2

Tijdens het laatste Mantelzorgcafé ging het over familiebanden en mantelzorg. Omdat dit thema een hoop losmaakte hebben wij ervoor gekozen om nog een keer dit thema centraal te stellen tijdens het Mantelzorgcafé.

Wanneer je als familie te maken krijgt met een naaste die mantelzorg nodig heeft kan dat heel goed gaan. Bijna als vanzelfsprekend neemt ieder gezinslid een taak op zich waardoor niet alle last op de schouders van één persoon komt te liggen. Het hele proces van zorgen lijkt gesmeerd te lopen maar schijn bedriegt. Emoties waarmee ieder individu te maken krijgt, verschillen van mening met je broer, zus, kinderen uit je eigen gezin of juist dat de zorg op één iemand terecht komt, omdat deze toch in de buurt woont en makkelijk ‘even’ die ene boodschap kan halen. Door dit alles kan mantelzorg ertoe leiden dat familieleden die juist goed met elkaar overweg konden ineens lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Nog enkel het hoognodige met elkaar delen.

Helaas komt dit in vele families voor die ineens met mantelzorg te maken krijgen. Je komt als het ware als familie onder hoogspanning te staan.
Er is geen tijd om na te denken ineens moet je direct overgaan tot handelen en snel kunnen schakelen in situaties. Dit vraagt veel van iedereen omdat het je als familie overkomt. Je kunt je hierop niet voorbereiden. Maar wat als je het gevoel hebt hierin alleen ervoor te staan?

Mantelzorger ben je niet alleen en je staat er ook zeker niet alleen voor. Zorgt u voor uw kind, ouder, broer/zus, buurvrouw of wie dan ook. Dan ben je van harte welkom bij het Mantelzorg café!

Het mantelzorgcafé zal plaatsvinden op:
Datum: donderdag 16 mei 2024
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61, Winterswijk

Aanmelding voorafgaand is gewenst maar is niet noodzakelijk. U mag ook gewoon binnenlopen als dit u past. Aanmelden kunt u doen door te bellen met het sociaal team De Post: (0543) 54 39 60 Of door een e-mail te sturen naar: mantelzorg@winterswijk.nl

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws