Meteen naar de inhoud

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over voeding en dementie Op woensdag 22 juni opent het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde weer h…

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over voeding en dementie

Op woensdag 22 juni opent het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde weer haar deuren. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: voeding en dementie.

Voor veel mensen met dementie kan eten en drinken moeilijk zijn als de ziekte vordert. Goede zorg bij eten en drinken is belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. Een gezond en gevarieerd dieet versterkt de gezondheid en kwaliteit van leven. Daarnaast zijn mensen minder vatbaar voor ontstekingen, gewichtsverlies, slappe spieren en vermoeidheid. Ook als je naaste te weinig drinkt en vergeet te eten of te weinig eet, is er risico op uitdroging en ondervoeding. Verpleegkundige Josephine Klapper vertelt vanuit haar ervaring en kennis, welke oplossingen er zijn die kunnen helpen of die inzicht geven in de eetproblemen.
Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.
Wanneer: woensdag 22 juni 2022
Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van der Meer de Walcherenstraat 3)
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland, Facebookpagina ‘Alzheimer Nederland afd. Oost Gelderland’ of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws