Meteen naar de inhoud

Hoe kom ik in Winterswijk aan een huurwoning?

Bij de Post komen regelmatig mensen met vragen over een (andere) woning. In Winterswijk is het mogelijk van een particuliere verhuurder te huren of van de woningcoöperatie De Woonplaats.

 

 

Particuliere verhuur

Particuliere verhuur betekent dat mensen eigenaar zijn van een woning en deze langdurig of tijdelijk verhuren. Je vindt advertenties van woningen op marktplaats, het prikbord van de supermarkt, de makelaar  of bijvoorbeeld facebook.

 

De Woonplaats

De Woonplaats verhuurt verschillende typen woningen in Winterswijk. Op de website van de Woonplaats kun je lezen hoe je een woning kan huren en wat (de)voorwaarden zijn.

 

Geen urgentie in Winterswijk

Binnen het woonruimteverdeelsysteem van De Woonplaats wordt geen urgentie toegepast. Hoe snel je een woning vindt, hangt af van je eigen activiteit en woonwensen. Hoe specifieker de woonwens, hoe langer het kan duren voor u een woning toegewezen krijgt.

 

Speciale situaties

In heel bijzondere situaties kan een  woning worden toegewezen buiten het woonruimteverdeelsysteem om. De Woonplaats heeft met enkele zorgpartijen en De Post convenanten afgesloten. Dit kan alleen in situaties waarbij veel problemen spelen en een woning onderdeel is van de hulpverlening. Een plan en doelen in de hulpverlening moeten ook aanwezig zijn. Hulpverlening alleen en behoefte aan een (andere) woning is niet voldoende. Hoe vervelend ook, situaties waarbij het vooral gaat om het krijgen van een woning, vallen niet onder de speciale situaties. Bijvoorbeeld scheiden of problemen thuis. Dit kan heel naar zijn, maar geen reden voor de inzet van een speciale woning.

 


Terug naar Nieuws