Meteen naar de inhoud

Gezocht: stagiaires

Het sociaal team zoekt twee stagiaires. Voor zowel de individuele hulpverlening, als het organiseren van projecten hebben we stageplekken beschikbaar.

Ben jij die creatieve enthousiasteling die wij zoeken? Die ook nog eens zelfstandig kan werken en initiatief toont?

 

Stagiaires sociaal werk

(hbo niveau) vanaf september 2019. Locatie: de Post, Balinkesstraat 4 te Winterswijk.

Winterswijk heeft een sociaal team. Dat team bestaat uit twee onderdelen: individuele hulpverlening en projecten. Voor deze twee onderdelen zoeken wij stagiaires. Bij voorkeur studenten met een mbo diploma (en/of al de nodige ervaring op zak) en die zo’n 4 dagen in de week beschikbaar is.

Projecten:

Voor dit team zijn wij op zoek naar iemand die goed is in het opzetten, organiseren en uitvoeren van projecten. Deze projecten hebben allemaal te maken met het welzijn van de inwoners van de gemeente Winterswijk. Je kunt het vergelijken met wat vroeger ‘opbouwwerk’ was. Je bent dus minder met hulpverlening bezig. Het gaat vooral om: verbinden van mensen, preventiewerk, wijkwerk en daarnaast opbouwwerk.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • het organiseren van de dag voor de mantelzorgers.
  • de organisatie van activiteiten in buurten en/of wijken.
  • de organisatie van de maand van de opvoeding.
  • het organiseren van de nationale buitenspeeldag.

SPOT jongerenwerk
Daarnaast valt het jongerenwerk, SPOT, ook onder dit team. We zijn op zoek naar iemand die (ook) affiniteit heeft met deze doelgroep. Je ondersteunt namelijk ook onze collega Ersen. Ersen is jongerenwerker en is betrokken bij de activiteiten die we aanbieden aan deze doelgroep. Kijk maar eens op de website: www.spotjongerenwerk.nl

Je krijgt van ons ook de ruimte om je te verdiepen in andere doelgroepen en hiervoor wat te organiseren. Dit doe je samen met de andere collega’s uit dit team.

Reageren en informatie

Lijkt je dit wat of wil je meer informatie? Bel of mail Nicole Rouwmaat:06-23792574, nrouwmaat@winterswijk.nl
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae stuur je naar: stage@winterswijk.nl

Individuele hulpverlening:

Het sociaal team is ook voor de individuele hulpverlening op zoek naar een (derdejaars)student. Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die het als een uitdaging ziet om burgers verder te helpen, maar ze ook in hun eigen kracht te zetten. Iemand die het leuk vindt om de burger wegwijs te maken in ‘zorg- en welzijnland’. Voor meer informatie kijk op: www.wijwinterswijk.nl

Onze vestiging is in het voormalige postkantoor. Hier zijn verschillende organisaties gehuisvest. Deze organisaties werken allemaal op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. Het is een plek waar burgers vragen kunnen over bijvoorbeeld financiën, mantelzorg of veiligheid in de wijk. Dagelijks vinden spreekuren plaats over deze onderwerpen. Ons loket is elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend.

Wie zoeken wij?

  • Een stagiair(e) beschikbaar voor circa 32 uur per week.
  • Je volgt een relevante opleiding, zoals Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Juridische Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
  • Je kunt zelfstandig werken en toont initiatief. Je bent flexibel en creatief.
  • Daarnaast verwachten wij dat je zorgvuldig met persoonlijke gegevens omgaat.

 

Reageren en informatie

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 1 mei 2019 een sollicitatie met curriculum vitae naar stage@winterswijk.nl. De (selectie)gesprekken vinden plaats in de week van 6 mei 2019 tot en met 10 mei 2019.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Désirée Bruin via telefoonnummer 0543-543 960 of via dbruin@winterswijk.nl.


Terug naar Nieuws