Meteen naar de inhoud

Informatie voor werkzoekenden

Ik zoek werk

Er zijn verschillende mogelijkheden om werk te vinden. Vacatures staan in de krant, een vakblad of op internet. Je kunt je ook inschrijven bij een uitzendbureau, gebruik maken van je eigen netwerk of langsgaan bij bedrijven om te vragen of zij werk voor je hebben. Weet je nog niet welk beroep goed bij je past? Dan kun je bij het Loopbaanplein Oost Achterhoek een test doen om daarachter te komen. Het Loopbaanplein biedt tevens scholing, geeft sollicitatietips en helpt je in de zoektocht naar werk.

Ik wil een eigen bedrijf beginnen

Ben je van plan een bedrijf te starten? Wil je advies over zaken in je onderneming?  Hiervoor kun je terecht bij de Regionale organisatie Zelfstandigen (ROZ). Naast advies en coaching kun je bij de ROZ trainingen volgen en ondersteuning krijgen bij je administratie, leningen en financiële problemen. Het ROZ is van maandag t/m donderdag aanwezig op het Loopbaanplein Oost Achterhoek in Winterswijk. Je kunt ook een afspraak maken door te bellen of te mailen. Ook kun je terecht bij de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK ondersteunt ondernemers bij de opstart en ontwikkeling van hun bedrijf door het aanbieden van informatie, het geven van seminars en individuele adviesgesprekken. Lees verder over ROZ of KvK door op de blauwe knoppen onder de tekst te klikken.

Scholing of stage

Heb je vragen over scholing of loopbaan? Dan kun je terecht bij het Leerwerkloket Achterhoek bij het Loopbaanplein. Bij het Leerwerkloket wordt met je meegedacht over bijvoorbeeld (om)scholing en werkend leren. Ook kun je er terecht voor vragen over het lopen van een stage en re-integratie. Kom gerust langs of mail je vraag naar het leerwerkloket. Klik op de blauwe knoppen onder de tekst om verder te lezen of een mail te sturen.

Vrijwilligerswerk

Met vrijwilligerswerk help je niet alleen je omgeving, het kan ook erg nuttig en leuk zijn voor jezelf. Je doet iets wat je leuk vindt, het kan een opstap zijn naar een betaalde baan en het staat goed op je CV. Het Vrijwilligerspunt Winterswijk is de plek waar vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk bij elkaar komt. Neem gerust contact op of loop bij hen langs om verder te praten over welk vrijwilligerswerk bij jou past.

Als je een uitkering hebt en vrijwilligerswerk doet, is het belangrijk dit te melden bij de uitkeringsinstantie. Dat is bijvoorbeeld het UWV of SDOA. Zij controleren het werk en bepalen of het echt om vrijwilligerswerk gaat. Met welke punten het UWV rekening houdt, kun je lezen op de website van het UWV. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om naar de website te gaan. Je kunt natuurlijk ook je klantmanager van de SDOA of werkcoach van het UWV bellen en vragen wat wel en niet mag.

 

Waar vind ik het Loopbaanplein en het Vrijwilligerspunt?

Loopbaanplein Oost Achterhoek

Burgemeester Bosmastraat 7

7101 DE Winterswijk

 

Vrijwilligerspunt Winterswijk

Torenstraat 9

Winterswijk

 

 

Website ROZ Website Kvk Mail werkloket Website Leerwerkloket Website Vrijwilligerspunt Info vrijwillig werken - UWV Website SDOA

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties