Meteen naar de inhoud

Informatie over inkomen en uitgaven

Als je achttien jaar bent, ben je financieel zelf verantwoordelijk. Het is belangrijk om inzicht te hebben in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om je administratie op orde te houden, op tijd je belastingaangifte te doen en goed om te gaan met jouw geld zijn er verschillende websites die je wellicht kunnen helpen. Klik onderaan de tekst op de blauwe knoppen voor meer informatie.

Het kan zijn dat je niet het juiste antwoord kunt vinden op je vragen of het gewoon fijn vindt om met iemand jouw situatie door te praten. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

Administratie op orde

Vind je het moeilijk om zelf je administratie op orde te krijgen? Je kunt hulp vragen aan familie, buren of andere mensen in je omgeving. Als niemand je kan helpen, neem dan contact op met Humanitas Thuisadministratie. Een vrijwilliger van de Thuisadministratie maakt samen met jou je administratie weer op orde. Verder leert de vrijwilliger hoe je het zelf bij kunt houden. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst hoe je met een maatje van Humanitas in contact kan komen.

Training blik op poen

De Post geeft de training Blik op poen. Hierin leer je je eigen administratie op orde te krijgen en keuzes te maken waardoor je beter met je geld uitkomt. Wil je financieel zelfredzaam blijven of worden? Geef je dan op en lees verder door op de blauwe knop te klikken.

Schulden

Zit je in de schulden en kom je er zelf niet meer uit? Belangrijk is dat deze zo snel mogelijk opgelost worden, anders lopen de schulden alleen maar op. Vraag een gesprek aan bij de Stadsbank in Winterswijk. De Stadsbank helpt je weer uit de schulden te komen. Je bent ook altijd welkom bij de medewerkers van Sociaal Team de Post. Zij denken mee en kijken met jou wat de beste weg is om weer grip op jouw schulden te krijgen.

 

Info jong volwassenen Website Nibud Website Humanitas Info Blik op poen Website Stadsbank Website Bereken uw recht Website Startpunt Geldzaken Beslagvrije voet norm Wat is de beslagvrije voet (uitleg)
Zo werkt Humanitas Thuisadministratie

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties