Meteen naar de inhoud

Informatie over studeren

Ben je 18 jaar of ouder en ga je studeren? Dan kun je gebruik maken van studiefinanciering of een lening.

MBO

Als je een mbo-opleiding gaat volgen heb je recht op studiefinanciering. Studiefinanciering kan uit vier delen bestaan: de basisbeurs, de aanvullende beurs, de OV-jaarkaart en een lening. Meer informatie over de studiefinanciering, het studentenreisproduct en de aanvullende beurs vind je op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo).

HBO en WO

Studiefinanciering voor hbo en universiteit bestaat uit 4 onderdelen: een lening, de OV-jaarkaart, aanvullende beurs en collegegeldkrediet. Je krijgt geen basisbeurs meer om de studie te kunnen betalen. Je kunt wel een studielening aanvragen. Lees meer op de website van de Duo.

In- en uitwonende studenten

Als je gaat studeren verandert er veel op financieel gebied. Wat kost een studie eigenlijk? Hoeveel lenen is verstandig? Ga je op kamers of thuis wonen? Op de site van het Nibud is aangegeven wat je financieel kunt verwachten als je gaat studeren. Ook vind je tips om goed met je geld om te gaan, bijvoorbeeld via de gratis rekentool rondkomen van je studentenbudget. Deze rekentool geeft inzicht in hoe je rond kan komen van je studentenbudget. Naast je studiefinanciering kun je ook eventueel geld lenen bij Duo of een bijbaantje nemen.

 

Info MBO Duo Info HBO/WO Duo Website Nibud Rekentool: rondkomen studiebudget beroepskeuzetest VWO

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties