Meteen naar de inhoud

Informatie over ouders ontmoeten ouders

Het kan heel inspirerend zijn om andere ouders te spreken. Vaak zijn jouw vragen niet zo uitzonderlijk en twijfelt iedere ouder wel eens of hij het wel goed doet. In Aalten, Oost Gelre en Winterswijk zijn een aantal oudergroepen opgestart. Ouders ontmoeten elkaar rondom iets wat zij allemaal belangrijk vinden. Er is bijvoorbeeld een groep ouders die allemaal een kind hebben wat extra zorg nodig heeft of een groep ouders die allemaal een puber hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij zelf graag een groep ouders bij elkaar wilt brengen rondom een onderwerp. Laat het weten en stuur een email naar de Post. Een medewerker van de Post denkt graag met je mee!

Hoogbegaafd kind

Eén van de oudergroep is een groep ouders die een kind hebben met hoogbegaafdheid of meerkunnerij. Wil je meer informatie of in contact komen met de contactpersoon van de groep. Stuur een email naar Sociaal Team de Post.

Platform Pleegouders Achterhoek

Een groep ouders nam in 2014 het initiatief om zichzelf te organiseren: pleegouders. Door de transities zagen zij dat hulp anders werd. De groep pleegouders organiseert lezingen en helpt elkaar verder. Wil je in contact komen met het Platform Pleegouders Achterhoek? Je kunt hen mail, klik op de knop onder de tekst.

Kind met autisme

Er is ene groep ouders die elkaar ontmoet omdat zij een kind met autisme hebben. Zij organiseren lezingen en leren van elkaar. Wilt u in contact komen met deze oudergroep? Dat kan! U kunt een mail sturen naar de Post, klik op de mail onder aan de pagina.

Zorgintensief kind

Een andere oudergroep komt bij elkaar omdat zij allen een kind hebben die veel zorg nodig heeft. Zij trekken met elkaar op, organiseren bijeenkomsten en hebben een gezamenlijke app groep. U kunt met hen in contact komen door een mail te sturen naar de Post. Klik op de knop onderaan de pagina.

Home-start

Opvoeden lijkt makkelijker dan het vaak is. Als ouder kom je regelmatig voor situaties te staan waarbij je onzeker kan zijn of kan twijfelen of je het goed doet. Gelukkig zijn er organisaties en projecten die je antwoord kunnen geven op je vraag of ondersteuning kunnen bieden. Een mooi initiatief is bijvoorbeeld Home- start. Een vrijwilliger trekt op met jou als ouder. Samen praat je over dingen die je tegenkomt in de opvoeding. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig. Home-start is er voor ouders met een kindje tot en met 6 jaar. Voor ouders met een kind tussen 7 en 14 jaar is er Home-start plus. Wil je meer weten over Home-start? Klik op de blauwe knop.

 

 

Mail de Post Mail Platform Pleegouders Homestart

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties