Meteen naar de inhoud

Informatie over sportactiviteiten

Sportverenigingen

Sporten is leuk en goed voor je lijf. Winterswijk heeft een rijk sportverenigingsleven. Veel verenigingen kennen een kennismakingscursus of proeflessen. Is een lidmaatschap van een vereniging te duur? Er zijn mogelijkheden om hierin een financiële bijdrage te krijgen.  Informeer ook naar kennismakingscursussen of proeflessen.

Lees verder over sportverenigingen in Winterswijk of financiële ondersteuning.

Sporten met een beperking

De website van Uniek Sporten zorgt ervoor dat inwoners met een beperking in de Achterhoek makkelijker een passende sport vinden. Iedereen met vragen over aangepast sporten kan vanaf nu terecht bij Uniek Sporten.

SPOT Jongerenwerk

SPOT jongerenwerk is er voor alle jongeren uit Winterswijk. SPOT organiseert sportactiviteiten op verschillende plekken en culturele activiteiten. Ersen en Zaphira zijn de twee sportieve jongerenwerkers. Dus heb je zin om met anderen een leuke, sportieve activiteit te doen: hou de agenda van SPOT in de gaten! Misschien heb je zelf een idee dat je graag werkelijkheid zou zien worden. Misschien wel een voetbal toernooi in jouw wijk. Deel het met Zaphira en Ersen, zij kijken met jou hoe je het kan organiseren.

Achterhoek in Beweging

De gemeenten in de Achterhoek investeren in het bevorderen van een gezonde leefstijl van kinderen en jongeren door het project Achterhoek in Beweging. Zij organiseren programma’s gericht op het stimuleren van gezond eten en voldoende bewegen. Samen met scholen organiseren ze bijvoorbeeld Beweegwijs, een speelpleinmethodiek, Leefwijs en Fits. Met Fits worden ouders van kinderen met overgewicht ondersteund bij het fitter krijgen van kinderen. Plezier in bewegen staat voorop.

Trapveldjes

De meeste kinderen spelen graag buiten. Maar er zijn ook plekken waar dat lastig is omdat het bijvoorbeeld te druk is of omdat er veel geparkeerde auto’s staan. Dan is het prettig dat kinderen kunnen voetballen op trapveldjes. Kijk voor de trapveldjes in Winterswijk op de website van Aktief in Winterswijk. Klik op de blauwe knop onder de tekst.

 

Website Actief Winterswijk Info Financiele ondersteuning Website SPOT Info FITS Info gezonde voeding Website Uniek Sporten

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties