Meteen naar de inhoud

Informatie over kindregelingen

Bijzondere bijstand

Met de kindregelingen is het mogelijk per kind tot 18 jaar een vergoeding te krijgen voor bijvoorbeeld een excursie, sportactiviteit of bezoek aan theater. Maar het gaat ook om een tegemoetkoming voor schoolkosten of een huiswerkcomputer. Wil je weten of je hier recht op hebt? Laat je informeren en kijk voor de regelingen in de gemeente Winterswijk op de website van de Sociale Dienst Oost Achterhoek.

Stichting Leergeld Oost-Achterhoek

Kun je vanwege gebrek aan financiële middelen niet meedoen met leeftijdgenoten op school? Dan kunnen je ouders een beroep doen op hulp van de Stichting Leergeld in Winterswijk. Denken zij in aanmerking te komen, kunnen zij contact opnemen met de coördinator van Leergeld Oost Achterhoek, telefoon 06-38104965. Meer informatie vind je op de website van Stichting Leergeld.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt  de contributie en/of benodigde sportattributen.

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds.

De Post

Heb je vragen over geld, verdienen, rechten of toeslagen? De medewerkers van de Post helpen je graag verder. Op werkdagen van 09.00 – 12.00 kun je gewoon binnenlopen. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een ander tijdstip.

 

Info bijzondere bijstand Website Stichting Leergeld Website Jeugd sportfonds Website de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties