Meteen naar de inhoud

Lezing over Verdriet, hoop en veerkracht bij dementie

Woensdag 19 juni 2019

Prof. Manu Keirse, psycholoog en deskundige op het gebied van verlies en rouw, spreekt in Lievelde in zaal Besselinkschans over leven met dementie; leven met een lach en een traan. Hij doet dat op een zeer aansprekende en deskundige wijze, waarbij hij de kern van het leven met dementie weet te raken.

Na de diagnose dementie volgt voor de persoon met dementie zelf, de partner en andere familieleden of betrokkenen een tijd waarin gaandeweg veel verandert. Veranderingen die gevoelens van verdriet en verlies met zich mee kunnen brengen. Steeds opnieuw moet je nieuwe wegen zoeken, zodat het leven (samen) de moeite waard blijft. Hoe doe je dat, en wat kan je helpen om met gevolgen van de dementie om te gaan?

Na de pauze vertelt een partner hoe zij het leven met haar man voortzet nu hij Parkinsondementie heeft. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. Er is keuze tussen een middag – of avondbijeenkomst. Start is om 13.30 of 19.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang open.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke zorgaanbieders, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, gemeenten en VIT- hulp bij mantelzorg. Iedereen is welkom die te maken heeft met dementie. Deelname is gratis. U kunt zich opgeven via tel. 085-4857580 of via de website www.dementieachterhoek.nl


Terug naar Nieuws