Meteen naar de inhoud

Loop ook mee met Samenloop voor Hoop en sta stil bij kanker

Samenloop voor Hoop is een evenement van KWF Kankerbestrijding waarbij deelnemers en vrijwilligers 24 uur lang in gedachten stilstaan bij kanker. In Winterswijk wordt op 6 en 7 juli de Samenloop voor Hoop gehouden op de atletiekbaan van AV Archeus aan de Vredenseweg 136. Het geld dat wordt ingezameld, gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Tijdens de samenloop steken we (ex-)kankerpatiënten en betrokkenen een hart onder de riem.

Winterswijk – Tijdens de loop wandelen teams met gemiddeld 10 tot 15 deelnemers 24 uur lang rondjes op de atletiekbaan. Je kan dus alleen lopen, of afwisselend met 2 personen tegelijk op de baan. Zolang er steeds maar iemand uit je team op de baan loopt. Dit als symbool om iedereen die met deze ziekte te maken heeft, te steunen.

Elk teamlid betaalt 15 euro inschrijfgeld. Daarnaast kun je van te voren en tijdens de loop geld inzamelen. Je kunt p het terrein van Archeus een kraam opstellen om hier eveneens geld in te zamelen, bijvoorbeeld loterij of productverkoop.

Naast de loop zijn er drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de openingsceremonie, de kaarsenceremonie en de sluitingsceremonie. De ereronde tijdens de openingsceremonie is de inspirerende start. De eerste ronde van de loop wordt gelopen door (ex-)kankerpatiënten, de eregasten van het evenementen. Onder aanmoediging van alle aanwezigen geven zij het startschot.

Kaarsenceremonie

Bij het aanbreken van de avond vindt de Kaarsenceremonie plaats. Langs de baan worden kaarsenzakken gezet en gevuld met zand en een brandende kaars. Deze kaarsenzakken zijn te koop (5 euro) en hierop kunnen persoonlijke boodschappen geschreven worden. Wanneer alle kaarsen branden, staan we stil bij alle mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker.

Geef je op met een team

Door mee te lopen, leef je mee met kankerpatiënten. Vraag vrienden, buren of collega’s om met je mee te doen en geef je samen op als team. Mocht je geen team bij elkaar krijgen, dan kun je dat bij de organisatie aangeven, er wordt dan samen naar een oplossing gezocht. Je kunt je opgeven via de website onder het kopje ‘Aanmelden’. Hier vindt je meer informatie.

Wil je niet lopen, maar wel helpen als vrijwilliger? Dan komt de organisatie ook graag met je in contact. Mail naar winterswijk@samenloopvoorhoop.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

samenloopvoorhoop.nl/winterswijk


Terug naar Nieuws