Meteen naar de inhoud

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zorg die vaak onzichtbaar is voor de …

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zorg die vaak onzichtbaar is voor de buitenwereld en die er gaandeweg bij insluipt. Het begin met een keertje meegaan naar het ziekenhuis, het betalen van een nota of het bezighouden van een broertje of zusje, zodat papa en mama hun handen even vrij hebben. Eén keer wordt twee keer, twee keer wordt drie keer en na de derde keer wordt het stilaan een gewoonte. Een vanzelfsprekendheid waarvan niemand meer iets van denkt. De mantelzorger zelf al helemaal niet. Voor hem of haar is het de gewoonste zaak van de wereld dat hij of zij doet wat hij of zij doet.

Mantelzorg is zorg die de gebruikelijke zorg van huisgenoten voor elkaar overstijgt. Zorg die vanuit liefde wordt gegeven en die de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben verbeterd. Zorg die de samenleving verwarmt en die van onschatbare waarde is, voor de zorgvrager en de maatschappij. En dat mag gezien worden.

Zorg jij met de mantel van liefde voor je naaste? Vandaag is het ook jouw dag, weet je gezien!

#dagvandemantelzorg #10november2022 #mantelzorger #jongemantelzorger #onzichtbarehelden

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws