Meteen naar de inhoud

Meldpunt voor vraag en aanbod van hulp

Deze week plaatsen we geen nieuwe vacatures. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus worden veel activiteiten waar vrijwilligers bij betrokken zijn afgelast. Daarnaast wordt het geadviseerd om sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Bij veel vrijwilligerswerk komt men nu eenmaal in contact met veel mensen. Doet u al vrijwilligerswerk, informeer dan bij uw contactpersoon of uw werk doorgaat of niet.
Echter, er zijn nu in bepaalde situaties vrijwilligers hard nodig. Bijvoorbeeld voor ouderen en kwetsbaren. Maar ook voor medewerkers die in de zorg werken of een andere belangrijk beroepen. Je kunt deze mensen helpen door voor hen bijvoorbeeld boodschappen te doen, de hond uit te laten, op de kinder passen of naar de apotheek te gaan. Wil jij je medemensen helpen, dan kun je contact opnemen met ons meldpunt. Dit kan via de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ of door te bellen met telefoonnummer 0543 200 026. Dit kan dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur. Ons gebouw de WUh is tot nader order gesloten.

Uiteraard gelden ook hiervoor de richtlijnen van het RIVM: lever boodschappen op de stoep af, was vaak je handen en praat bij voorkeur via de telefoon of een beeldverbinding.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig? Bijvoorbeeld met het halen van boodschappen, naar de apotheek gaan, het oppassen van de kinderen of met iets anders? Dan kunt u ook contact opnemen met het meldpunt. Er hebben zich al veel mensen gemeld die anderen willen helpen. Ze zijn er voor u, dus schroom niet om om deze hulp te vragen. Neem contact op met ons meldpunt via het telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in.

Telefooncirkel
Daarnaast start ook een soort telefooncirkel. Door middel van een dagelijks telefoontje wordt gepeild hoe het met mensen gaat. Ook neemt dit gevoelens van eenzaamheid een beetje weg bij mensen. Mensen worden altijd door dezelfde persoon gebeld. Wilt u graag meedoen aan deze telefooncirkel of wilt u juist graag door zo iemand gebeld worden, dan kunt u contact opnemen, ook weer via dezelfde website: https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/. Of door te bellen met telefoonnummer 0543 200 026.

#winterswijk #vrijwilligerspunt #wuh #winterswijkseuitdaging

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws