Meteen naar de inhoud

Informatie over opvoeden

In Nederland wordt in de opvoeding veel aandacht besteed aan de zelfstandigheid van het kind. Wij denken dat kinderen zich het best ontwikkelen in een omgeving waarin duidelijke grenzen zijn, maar ook veel warmte en positiviteit. Als ouders bent u beiden verantwoordelijk voor de opvoeding van en zorg voor uw kind(eren). Opvoeden is zeker niet makkelijk. Kinderen proberen uit en kijken hoever ze kunnen gaan. Maar wat zijn duidelijke grenzen, wat is een goede beloning? Handige opvoedtips vindt u op de website van Stichting Opvoeden.

Opvoedondersteuning

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Het is daarom goed om steun te vragen als u problemen tegen komt. Praat dus met andere ouders als u ergens mee zit. Misschien hebben zij ook tips voor waar u hulp kunt zoeken. Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek biedt in Winterswijk ondersteuning aan gezinnen. Dit kan bij kleine (opvoed)vragen of grotere problemen. Ook ouders van kinderen met een bepaalde lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen ondersteuning krijgen. Voor sommige vormen van steun heeft u een indicatie nodig. De medewerkers van het Ondersteuningsteam kunnen u hier meer over vertellen. Klik op de blauwe knop om meer te lezen over het Ondersteuningsteam.

Ouders ontmoeten ouders

Het kan heel inspirerend zijn om andere ouders te spreken. Vaak zijn jouw vragen niet zo uitzonderlijk en twijfelt iedere ouder wel eens of hij het wel goed doet. In Aalten, Oost Gelre en Winterswijk zijn een aantal oudergroepen opgestart. Ouders ontmoeten elkaar rondom iets wat zij allemaal belangrijk vinden. Er is bijvoorbeeld een groep ouders die allemaal een kind hebben wat extra zorg nodig heeft of een groep ouders die allemaal een puber hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij zelf graag een groep ouders bij elkaar wilt brengen rondom een onderwerp. Laat het weten en stuur een email naar de Post. Een medewerker van de Post denkt graag met je mee!

Hoogbegaafd kind

Eén van de oudergroep is een groep ouders die een kind hebben met hoogbegaafdheid of meerkunnerij. Wil je meer informatie of in contact komen met de contactpersoon van de groep. Stuur een email naar Sociaal Team de Post.

Platform Pleegouders Achterhoek

Een groep ouders nam in 2014 het initiatief om zichzelf te organiseren: pleegouders. Door de transities zagen zij dat hulp anders werd. De groep pleegouders organiseert lezingen en helpt elkaar verder. Wil je in contact komen met het Platform Pleegouders Achterhoek? Je kunt hen mail, klik op de knop onder de tekst.

Kind met autisme

Er is ene groep ouders die elkaar ontmoet omdat zij een kind met autisme hebben. Zij organiseren lezingen en leren van elkaar. Wilt u in contact komen met deze oudergroep? Dat kan! U kunt een mail sturen naar de Post, klik op de mail onder aan de pagina.

Zorgintensief kind

Een andere oudergroep komt bij elkaar omdat zij allen een kind hebben die veel zorg nodig heeft. Zij trekken met elkaar op, organiseren bijeenkomsten en hebben een gezamenlijke app groep. U kunt met hen in contact komen door een mail te sturen naar de Post. Klik op de knop onderaan de pagina.

Veilig opgroeien

Een veilig thuis is voor iedereen belangrijk. Soms gaat het thuis niet goed. Als een kind zich opvallend anders gaat gedragen, kunnen er thuis problemen zijn. Bijvoorbeeld omdat een kind thuis wordt mishandeld of verwaarloosd. Maakt u zich zorgen over uw kind? Of over een ander kind? Doe er iets aan! Veel problemen zijn op te lossen. Praat er over met anderen en vraag om hulp of neem contact op met Veilig Thuis.

Veilig Thuis is er voor advies, hulp en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kunt u terecht als u hulp zoekt of als u zich zorgen maakt over iemand anders. U kunt bellen met telefoonnummer 0800 2000 of op de website kijken. Klik daarvoor op de blauwe knop.

 

 

Website Stichting opvoeden Website Ondersteuningsteam Mail de Post Mail Platform Pleeggezinnen Website Veilig Thuis
Uitgelichte video

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties