Meteen naar de inhoud

Informatie over de gezondheidszorg

Huisarts

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid of psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk. De huisarts bekijkt samen met u welke oplossing het best bij uw situatie past. De huisarts heeft een brede medische kennis, geeft advies en voert zelf behandelingen uit. Heeft u hulp nodig die de huisarts niet zelf kan geven? Dan krijgt u een verwijzing naar een andere hulpverlener of specialist. De huisarts weet welke hulpverleners u verder kunnen helpen.

Zoekt u een huisarts in Winterswijk? Kijk dan in de digitale gemeentegids. Klik op de blauwe knop.

Huisartsenpost

Buiten kantoortijden kunt u voor huisartsenzorg contact opnemen met de huisartsenpost als het zo dringend is dat u niet kunt wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts. Hiervoor belt u buiten kantoortijden 0900-5009000.

Spoedhulp 112

Het landelijke alarmnummer 112 belt u voor spoedeisende hulp. Dus als u denkt dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeerd. Bijvoorbeeld als iemand zwaar gewond is door een ongeluk. Er komt dan gelijk een ambulance. Bel ook 112 als het dringend nodig is de politie en de brandweer te waarschuwen.

Ziekenhuis

Naast de huisarts kennen we in Nederland veel andere (specialistische) artsen. In het ziekenhuis kunt u terecht voor zorg door medisch specialisten. Voor een afspraak met een specialist of voor een opname in het ziekenhuis, heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of de tandarts. De kosten voor het ziekenhuis en specialistische behandelingen krijgt u vergoed via uw zorgverzekering. In Winterswijk heet het ziekenhuis Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB).

Zorgverzekering

Als u in Nederland woont is het verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Mensen die dit niet doen krijgen een hoge boete. Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten. Hierbij kunt u denken aan kosten voor medicijnen of kosten van een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. U kunt bij elke Nederlandse zorgverzekeraar een verzekering afsluiten. Naast de verplichte basisverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Wonen uw gezinsleden ook in Nederland? Dan zijn zij ook verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn wel verzekeringsplichtig, maar betalen geen premie. Meer informatie over de zorgverzekering vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Als mensen een laag inkomen hebben, kan het zijn dat zij in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Lees meer over de zorgtoeslag op de pagina Toeslagen. Klik op de blauwe knop.

 

Website Gemeentegids Info zorgverzekering Info Toeslagen Streekziekenhuis Huisartsenpost Tandartsen Winterswijk

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties