Meteen naar de inhoud

Informatie over afval

Uw afval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen, die opnieuw gebruikt kunnen worden. De gemeente Winterswijk zamelt het afval omgekeerd in. Dit betekent dat herbruikbare afvalstoffen (papier, plastic, blik,  groente-, fruit- en tuinafval) gratis aan huis worden opgehaald. U moet betalen voor het aanbieden van het afval dat overblijft. Dus hoe minder afval u in de container hoeft te gooien, hoe meer geld u bespaart. Hiervoor beschikt u over de benodigde inzamelcontainers en een afvalpas. ROVA leegt de containers in Winterswijk. Hiervoor is een vast schema. Dit vindt u terug in de afvalkalender. Klik op de blauwe knop voor de afvalkalender.

Afval scheiden

Door afval te scheiden besparen we schaarse grondstoffen en energie. Er blijft dan heel weinig restafval over en dat is beter voor het milieu. Er hoeft minder afval te worden verbrand en de grondstoffen worden hergebruikt. Heeft u oude spullen? Door het naar Kringloopwinkel Aktief te brengen kunt u daar wellicht andere mensen blij mee maken.

In Nederland is het normaal om afval te scheiden. Hier zijn verschillende manieren en containers voor. Dit kan wel eens verwarrend zijn. Op de website van ROVA vindt u informatie over welk afval in welke container moet. Klik op de knop onderaan de tekst.

Afvalstoffenheffing

Om de kosten van de inzameling van afval en de verwerking hiervan te kunnen betalen, moet u afvalstoffenheffing betalen. Elke gebruiker betaalt een vast bedrag. Ook als u geen huisvuil aanbiedt moet u afvalstoffenheffing betalen. Lees verder door op de blauwe knop te klikken.

Rioolheffing

Als eigenaar of gebruiker van een pand betaalt u rioolheffing. Hiermee betaalt de gemeente onder andere inzameling, transport en zuivering van huishoudelijk- en bedrijfsafvalwater. Om het makkelijk te maken staat de rioolheffing op de waternota van Vitens. Meer informatie over rioolheffing leest u door op de blauwe knop te klikken.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Als u de afvalstoffenheffing en rioolheffing niet kunt betalen, kunt u bij de gemeente kwijtschelding aanvragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor kwijtschelding? Klik op de blauwe knop en lees meer over de afvalstoffenheffing.

Heeft u vragen over de kwijtschelding? Een medewerker van Sociaal Team de Post kan met u meedenken. Een medewerker van de Formulierenbrigade kan je helpen de formulieren in te vullen. Kijk voor de spreekuren van de Formulierenbrigade bij de spreekuren.

 

 

Afvalkalender Website Kringloopwinkel Aktief Info afvalstoffenheffing Info rioolheffing Info kwijtschelding Info Spreekuren de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties