Meteen naar de inhoud

Informatie over een huis kopen of huren

Woning huren

Als u een verblijfsvergunning heeft gekregen dan heeft u recht op een woning. Dat is de start van de integratie in de Nederlandse samenleving. Vanuit uw woning kunt u op zoek naar werk en scholing en actief gaan deelnemen aan de maatschappij. Vlotte huisvesting is dus van belang. Als u een verblijfsvergunning heeft én u komt in Winterswijk wonen, dan zoekt De Woonplaats een woning voor u. De Woonplaats verhuurt woningen. Het voordeel van een huis huren is dat u het meeste onderhoud aan de woning niet hoeft te doen. U moet de woning wel netjes bewonen.

In Nederland kunnen mensen een laag inkomen financiële ondersteuning ontvangen om de huur te betalen. Dit heet huurtoeslag. Informatie over huurtoeslag vindt u op de website van de Belastingdienst. Klik op de blauwe knop.

Huis Kopen

Heeft u een verblijfsvergunning of de Nederlandse nationaliteit en wilt u een huis kopen? Als u zelf geen geld heeft om een huis te betalen moet u een hypotheek bij een bank afsluiten. Uw persoonlijke situatie is belangrijk voor het wel of niet krijgen van een hypotheek. Elke situatie is verschillend. Misschien heeft u geen vaste baan, heeft uw partner niet de Nederlandse nationaliteit of heeft u geen permanente verblijfsvergunning. Het is goed bij de bank te informeren naar de mogelijkheden. Bij het kopen van een woning komen ook financiële verplichtingen kijken. Het voordeel van een woning kopen is dat het huis echt van u is en u het zo kan aanpassen als u wilt (en de gemeente toestaat). Het nadeel is dat u ook het onderhoud moet regelen en betalen.

 

Info huurtoeslag Info Proefberekening huurtoeslag

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties