Meteen naar de inhoud

Informatie over nieuw in de buurt

Als u nieuw komt wonen in een straat is het belangrijk dat u zich voorstelt aan de buren. Dit kunt u doen door aan te bellen bij uw buren en u voor te stellen. Vertel dan wie u bent en met wie u samenwoont. U kunt de buren ook uitnodigen om bijvoorbeeld koffie te komen drinken. Dit heet buurt maken. De meeste mensen proberen goed contact te hebben met de buren. Dat betekent dat je de buren gedag zegt, af en toe een praatje maakt en elkaar zo nu en dan helpt.

Buren houden rekening met elkaar. Ze zorgen bijvoorbeeld dat de muziek niet te hard staat of zorgen dat ze niet tot ’s avonds laat hard praten in de tuin. Het kan belangrijk zijn om daar met uw buren over te praten. Dan zorgt u dat het contact met de buren goed blijft.

Goede Buur

De vrijwilligers van Goede Buur maken u wegwijs in Winterswijk, deze vrijwilligers noemen wij “een maatje”. De bedoeling is dat u samen met uw maatje leuke dingen gaat doen zodat u Nederland en Winterswijk beter leert kennen. Ook kunt u met een maatje bespreken wat u bezig houdt , zo leert u vlugger de Nederlandse taal en je maatje kan je helpen met de vragen beantwoorden. Het is leerzaam én gezellig. Wilt u dat een vrijwilliger uw maatje wordt, mail naar de coördinator van Goede Buur. Klik op de blauwe knop.

Email Goede Buur
Goede Buur

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties