Meteen naar de inhoud

A.V. Archeus

In april 1987 werd in Winterswijk door zo’n 35 duursportatleten de Duursport Vereniging Archeus kortweg DVA in het leven geroepen. In de jaren negentig ontwikkelde dit clubje zich tot een volwaardige atletiekvereniging en werd de naam veranderd in atletiekvereniging Archeus/HtW. De toevoeging HtW had te maken met de sponsoring door installatiebedrijf Henk te Winkel.
Archeus betekent overigens wilskracht. De vaste accommodatie werd vanaf de zomer van 2000 het sportterrein naast de scholengemeenschap van de Driemark locatie Laan van Hilbelink.
27 Jaar na de oprichting van DVA werd eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid, Archeus kreeg een eigen volwaardige atletiek accommodatie. Op het sportpark de Hunenbulten is hard gewerkt aan de modernste atletiek accommodatie in de Oost-Achterhoek. Hiermee heeft Winterswijk er een top-sport locatie bij die uniek is voor de regio. Vanaf november 2014 is de nieuwe locatie, aan de Vredenseweg 136, in gebruik genomen. De officiële opening was op 2 april 2016.
Atletiek vereniging Archeus telt ruim 320 leden die aktief zijn in vele takken van de atletiek en hardloopsport.

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  Generaal Berenschotweg 6
  7103 AL WINTERSWIJK

Bezoekadres

 • Adres:
  Vredenseweg (Sportcomplex de Hunenbulten) 136
  7102 LS WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: ja

Vredenseweg 136, 7101 LS Winterswijk

Route