Meteen naar de inhoud

Zorgboerderij Het Haaksbergerveen

Zorgboerderij Het Haaksbergerveen is een kleine boerderij nabij het prachtige natuurgebied Het Haaksbergerveen. De boerderij straalt rust en geborgenheid uit. In het weiland loopt kleinvee zoals dwerggeitjes, schapen, ezels, kippen en konijnen en twee poezen.
We respecteren de natuur en verbouwen onze groentes en fruit biologisch of stel zelf een mooi boeket samen. We ervaren de rust en de genezing die van deze plek uitgaat, we zijn een klein onderdeel van het grote geheel. Met plezier volgen we het ritme van de natuur, ieder seizoen heeft z’n eigen charme.

Voor wie

Kinderen met een stoornis uit het autistisch spectrum. Deze kinderen  ondervinden vaak moeilijkheden met de structuur van hun omgeving. Zij begrijpen met moeite de regels wat vaak ontaardt in het niet kunnen samenspelen met anderen. Gevolg is dat deze kinderen geen vaardigheden ontwikkelen wat betreft het buitenspelen, fantasie en omgang met leeftijdgenootjes of dieren. In een veilige omgeving, met een duidelijke structuur, gezonde buitenlucht en mogelijkheden komen deze kinderen tot ontwikkeling van de zo benodigde vaardigheden.

Leerlingen uit het speciaal onderwijs. Dit kan vanuit een vraag van school, als dagbesteding. Het kan ook als vraag vanuit de ouders, als opvang gerealiseerd middels verwijzing door de betreffende gemeente.

Jeugdigen/jeugdzorg. Via huisarts en wijkteams kan een vraag komen om te plaatsen. Als indicatie kan het zijn dat een kind even een plek nodig heeft om tot rust te komen, vanwege problemen thuis of op school.

Kinderen met een licht lichamelijke handicap. Na zorgvuldig overleg is het mogelijk om ook deze kinderen een plaats te bieden.

De opvang/begeleiding vindt plaats in de weekenden en de schoolvakanties.

 

De Zorgboerderij is zelfstandig. We leveren zorg als hoofdaanbieder middels een contract met de ons omringende Gemeenten Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland  in de Achterhoek en tevens enkele gemeenten in Twente.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

  • Adres:
    Niekerkerweg 1
    7157 CB REKKEN

Niekerkerweg 1, Rekken

Route