Meteen naar de inhoud

Informatie over vrije tijd en vrijwilligerswerk

Stopt u of bent u gestopt met werken? U heeft dan meer tijd om zich te verdiepen in nieuwe dingen. Misschien weet u wel iets wat u altijd graag had willen doen of vindt u het nuttig om iets te leren zoals computeren of koken. Of heeft u een hobby waar u nu meer tijd in kunt steken zoals vissen, schilderen of toneelspelen. U kunt zich ook nuttig maken door vrijwilligerswerk te doen.

Ouderenbonden

De ouderenbonden in Winterswijk bieden actieve belangenbehartiging op het gebied van zorg, inkomen, huisvesting, welzijn, veiligheid en mobiliteit. Als lid van een ouderenbond profiteert u vaak van verschillende voordelen. Ouderenbonden organiseren daarnaast activiteiten. Bijvoorbeeld lezingen of middagen met leuke activiteiten. Wilt u meer weten of lid worden? Kijk in de digitale gemeentegids voor de verschillende ouderenbonden in Winterswijk.

Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu is een vereniging voor vrouwen. De leden ondernemen leuke en gezellige activiteiten met elkaar en er worden acties en lezingen georganiseerd. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

Verenigingen

Winterswijk heeft allerlei mogelijkheden om sportief bezig te zijn, zoals tennis, zwemmen, wandelen, fietsen, Nordic Walking, dansen, gymnastiek, fitness of yoga. U kunt ook sporten in groepsverband. Misschien vindt u het leuk om nieuwe dingen te leren door een cursus of studie te volgen of oefent u graag uw hobby uit zoals vissen, fotograferen of schilderen. Wilt u weten welke verenigingen Winterswijk heeft? Kijk dan eens in de digitale gemeentegids.

Gilde Winterswijk

Gilde Winterswijk biedt cursussen aan door vrijwilligers. Deze cursussen en workshops zijn afhankelijk van wat de talenten van de vrijwilligers zijn. De activiteiten zijn bedoeld voor 50+. Lijkt het u leuk om anderen te leren of juist zelf een workshop te volgen? Klik dan hier of op de blauwe knop onderaan de tekst en lees verder.

De Zonnebloem

De Zonnebloem is een landelijke organisatie met een afdeling in Winterswijk. De Zonnebloem organiseert vakanties, uitjes en activiteiten voor ouderen. Vrijwilligers van de Zonnebloem onderhouden daarnaast contact met mensen die veel alleen zijn. Wilt u meer weten over een vrijwilliger of de activiteiten van de Zonnebloem? Klik dan hier of op de blauwe knop.

Vrijwilligerswerk

Ontwikkelen op persoonlijk gebied? Nieuwe mensen ontmoeten door iets te betekenen voor een ander? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u. Er zijn allerlei soorten vrijwilligerswerk. Van gastvrouw in een ziekenhuis, activiteiten organiseren in een verzorgingshuis of bij een asielzoekerscentrum tot chauffeur voor ouderen. U kunt ook actief worden in het verenigingsleven door bijvoorbeeld een bestuursfunctie te bekleden in de plaatselijke ouderenbond of zangvereniging. Kijk op de website van Vrijwilligerspunt Winterswijk  voor vrijwilligerswerk dat bij u past. U kunt ook een bezoek brengen op het spreekuur bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk. Klik op de blauwe knop om verder te lezen.

Humanitas Tandem Achterhoek

Humanitas Tandem Achterhoek is een breed maatjesproject van Humanitas. Een vrijwilliger bezoekt iemand om bijvoorbeeld samen thee te drinken of naar de stad te gaan. Wilt u meer hierover weten? Klik dan hier op de blauwe knop.

 

Website digitale gemeentegids Website Vrouwen van Nu Website Gilde Winterswijk Website De Zonnebloem Website Vrijwilligerspunt Website Humanitas Tandem Website Nationaal Ouderen Fonds
Wat doet de Zonnebloem?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties