Meteen naar de inhoud

Informatie over wonen en hulpmiddelen

De meeste ouderen hebben de wens om in hun eigen woning te blijven wonen. Misschien herkent u dit gevoel? In Winterswijk zijn verschillende mogelijkheden om te zorgen dat u thuis kunt blijven wonen. Op deze website leest u daar meer over. Hieronder alvast een paar tips.

Kruiswerk Achterhoek

Het Kruiswerk Achterhoek biedt diensten of kortingen voor jong en oud om het leven makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de fietsenmaker onderweg die u komt helpen als de fiets het niet meer doet. Kruiswerk heeft ook een goede regeling om uw tuin te laten onderhouden, schoonmaken van uw woning en geeft u korting op maaltijden bij maaltijdservice Apetito. In het filmpje naast de tekst hoort u hoe Kruiswerk Achterhoek ontstaan is en wat hun missie is. Wilt u verder lezen over Kruiswerk Achterhoek? Klik dan op de blauwe knop.

Klussendienst Aktief

De Klussendienst in Winterswijk is onderdeel van Kringloopwinkel Aktief. De klussendienst helpt u graag met kleine klussen in en om huis als het u zelf niet lukt. Leest u verder op de website.

Humanitas Vriendendienst

Humanitas vriendendienst is een vrijwilligersproject waarbij een vrijwilliger u bezoekt. Op deze manier ontstaat een vriendschap of goed contact. Lees meer over de mogelijkheden op de website van Humanitas.

Ouderenadviseurs

Wilt u meer weten over goed voorbereid ouder worden? Een vrijwillige ouderenadviseur kan bij u op bezoek komen en u over verschillende onderwerpen informeren. Bijvoorbeeld over veiligheid in de woning, over financiën of over hulpmiddelen.Vrijwillige ouderenadviseurs in Winterswijk zijn bereikbaar via Claudia Bosscher van Sociaal Team de Post. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om Claudia te bellen of te mailen.

Sociaal Team de Post

Heeft u vragen over financiën, vervoer of bijvoorbeeld een gehandicapte parkeerkaart? U bent van harte welkom op het inloopspreekuur van de Post op werkdagen van 09.00 – 12.00. U kunt ook een afspraak maken als u dat prettiger vindt. Een medewerker praat met u over uw situatie en denkt met u mee. U kunt de Post bellen of mailen door op de blauwe knop te drukken.

 

 

Website Kruiswerk Website Klussendienst Website Humanitas Mail Claudia Bel Claudia Contact de Post
Uitgelichte video

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties