Meteen naar de inhoud

Informatie over op kamers

Een eigen stek in een studentenstad. Natuurlijk heb je er veel zin in om op jezelf te wonen als je gaat studeren. Je moet best veel regelen van tevoren. Veel jongeren huren een kamer van een particuliere verhuurder. Naast particuliere verhuurders zijn er ook grotere woningcorporaties die zich bezighouden met studentenhuisvesting. Woningcorporaties werken vaak met een puntensysteem als er een lange wachtlijst is met studenten en werkende jongeren die een woonruimte zoeken. Wat helpt bij het vinden van een kamer is vrienden en familie te laten weten dat je een kamer zoekt. Oproepjes op social media kunnen je vraag ook ver brengen.

Iedere stad heeft weer andere mogelijkheden en regels om aan een kamer te komen. Verdiep je in de stad of wordt bijvoorbeeld lid van een studentenvereniging.

Huurtoeslag

Belangrijk om te weten is dat bij de meeste kamers geen huurtoeslag mogelijk is. Dit komt door de regels voor het krijgen van huurtoeslag. Kijk hier goed naar voordat je een kamer huurt. Klik op de blauwe knop om een berekening te maken.

 

Berekening huurtoeslag

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties