Meteen naar de inhoud

Informatie voor jonge mantelzorgers

Zorg jij voor iemand in jouw familie? Iemand die gehandicapt is, psychische problemen heeft of langdurig ziek is? Je bent dan een jonge mantelzorger. Je hebt vaak te maken met veel extra taken en zorgen. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Er zijn verschillende organisaties die betrokken zijn bij deze jonge mantelzorgers. Op de website van de GGD kun je hier bijvoorbeeld meer over lezen.

VIT-hulp bij mantelzorg

Als je als kind zorgt voor een ander dan kun je ondersteuning vragen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet aan je huiswerk toekomt of onvoldoende tijd hebt om met je vrienden weg te gaan. VIT hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers, ook aan jonge mantelzorgers. Dit kan bijvoorbeeld door erover te praten of lotgenoten te  ontmoeten. Misschien zijn er ook dingen te regelen waardoor jij minder hoeft te doen en anderen meer zorg hebben voor jouw familielid. Heb je vragen of wilt je eens met iemand praten? Marjan Roedinkveldboom is consulent in Winterswijk. Marjan heeft op vrijdag inloopspreekuur bij de Post (Balinkesstraat 4) van 09.00 – 10.30. Voor contact en informatie kun je ook kijken op de website van VIT hulp bij mantelzorg.

GGnet

GGNet organiseert voor jonge mantelzorgers verschillende groepen. Bijvoorbeeld de Brussegroep. Deze is speciaal ontwikkeld als je een broertje of zusje hebt met psychiatrische problemen. De KOPP groep is er voor kinderen en jongeren met een ouder met psychiatrische klachten. Lees verder door op de knop te klikken.

Mezzo

In Nederland is Mezzo de organisaties die informatie verstrekt voor en over mantelzorgers. Zij bieden niet direct hulp zoals VIT hulp bij mantelzorg, maar geven op hun website informatie voor en over mantelzorgers. Wil je meer informatie of met Mezzo in contact komen? Lees dan verder op hun website.

Mantelzorg waardering

De gemeente Winterswijk vindt het werk van mantelzorgers heel belangrijk en ondersteunt hen om hun zorg goed te kunnen blijven doen. Als blijk van waardering geeft de gemeente jaarlijks in november aan alle mantelzorgers een CleverCard cadeaukaart ter waarde van € 50,00, te besteden bij zo’n 70 Winterswijkse ondernemers. Daarnaast wordt elk jaar rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) een activiteit georganiseerd speciaal voor mantelzorgers.

Om voor de cadeaukaart en de activiteit in aanmerking te komen moet men als mantelzorger aangemeld zijn bij  VIT hulp bij Mantelzorg. Aanmelden kan tot 15 oktober 2017. Klik op de knop om naar de website van VIT hulp bij mantelzorg te gaan.

 

Website GGD Website VIT hulp bij mantelzorg Info Brusse groep Info KOPP groep Website Mezzo Website Mezzo (voor jonge mantelzorgers)
Nadja vertelt over mantelzorger zijn

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties