Meteen naar de inhoud

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Nieuwe maatregel ‘tijdelijke inkomensondersteuning’ – stand van zaken

Zoals jullie weten kunnen ondernemers uit jullie gemeente voor de tijdelijke inkomensondersteuning bij ons terecht. Daarvoor hebben we al enorm veel verzoeken gehad. We konden nog geen aanvragen in behandeling nemen, omdat het ministerie nog bezig is met de uitwerking hiervan. Tot nu toe hebben we alle ondernemers die zich daarvoor bij ons hebben gemeld, steeds keurig bericht over de stand van zaken.

Het is bijna zover dat ondernemers daadwerkelijk een aanvraag kunnen indienen bij ons. Omdat de regeling nog niet van kracht is vanuit het Rijk, gaan we ondernemers dan financieel ondersteunen op basis van voorschotten. Daar houden we in het aanvraagformulier ook rekening mee. We zijn druk bezig de laatste hand te leggen aan het digitale aanvraagformulier. Waarschijnlijk wordt dit morgen verstuurd naar alle ondernemers.

Compensatie voor gemeenten
Gemeenten zullen volledig gecompenseerd worden voor het extra beroep op aanvullende bijstand, bedrijfskapitaal en voor uitvoeringskosten. Meer informatie volgt nog hierover vanuit het rijk. Bekijk ook de info voor gemeenten op de site van de VNG: https://vng.nl/nieuws/tijdelijke-overbruggingsregeling-zelfstandig-ondernemers

Communicatie / doorverwijzing naar ROZ
Voor de tijdelijke inkomensondersteuning kunnen ondernemers uit jullie gemeente bij ons terecht. Wij voeren deze regeling voor jullie uit. Alle recente info is te vinden via www.rozgroep.nl/corona.
Als ondernemers een beroep willen doen op de tijdelijke inkomensondersteuning dan kunnen zij ons bereiken via het contactformulier: www.rozgroep.nl/contact. Wij houden de ondernemer dan op de hoogte van de laatste informatie en sturen uiteraard de link naar het aanvraagformulier toe, zodra dit gereed is.

Andere maatregelen: niet door ROZ
Wij ontvangen van ondernemers ook verzoeken voor andere maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd, bijvoorbeeld de compensatieregeling van 4.000 euro. Deze maatregelen worden niet door ons uitgevoerd, daarvoor kunnen ondernemers dus ook niet bij ons terecht. Alle informatie daarover en bij wie ondernemers daarvoor terecht kunnen, vinden zij op de Wegwijzer van Ondernemersplein.nl. Wij verwijzen ondernemers hier ook actief naar door.

Tot zover!

Met vriendelijke groet,
namens het gehele ROZ-team

Hilco Huisstede
Manager

ROZ
Ondernemerscentrum H164 / Enschedesestraat 164 / 7552 CL Hengelo
Postbus 461 / 7550 AL Hengelo
(074) 241 5100
info@rozgroep.nl
www.rozgroep.nl


Door de maatregelen tegen het coronavirus derven veel zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, inkomsten. Het kabinet ondersteunt hen met een tijdelijke regeling (Tozo), vooralsnog tot 1 juni 2020. Deze regeling voor zelfstandige ondernemers met financiële problemen wordt uitgevoerd door geme…

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws