Meteen naar de inhoud

Informatie over omgaan met ziekte en overlijden

Omgaan met ziekte

Omgaan met ziekte van jezelf of je partner is vaak zwaar. Hoe leer je met een ziekte omgaan? Je hebt te maken met onzekerheid over het verloop en de toekomst. Het is goed om hierbij hulp te zoeken om te kijken waar oplossingen mogelijk zijn. Misschien kun je door aanpassingen in je dagelijks leven beter met de ziekte omgaan. Er zijn veel patiëntenverenigingen waar je terecht kunt voor informatie, advies en het contact met lotgenoten.

Omgaan met overlijden

Het overlijden van een dierbaar persoon verandert je leven van het ene moment op het andere. Rouwen is een ingrijpend proces en je leven vervolgens weer oppakken is niet gemakkelijk. Iedereen verwerkt het verlies op zijn of haar eigen manier. De duur van de rouw kan variëren van enkele dagen tot jarenlang.

Praten over je verlies

Het helpt om te praten over je verlies met andere mensen. Met familie, vrienden, kennissen, buren, maar ook met lotgenoten kun je je verdriet delen. Zij weten als geen ander wat voor gevoelens er door je heen gaan. Er zijn ook gespreksgroepen voor mensen die een dierbare hebben verloren. Ga naar je huisarts wanneer je veel problemen ervaart bij het verwerken van het verlies van een dierbare. De huisarts kan je doorsturen naar professionele hulp bij rouwverwerking. Meer informatie over het verlies van een dierbare kun je lezen op de website Steun bij verlies.

Heb je een vraag over de bovenstaande onderwerpen, dan kun je ook een afspraak maken met één van de maatschappelijk werkers van Sociaal Team de Post.

 

 

Website Steun bij verlies Website de Post Website Patientenverenigingen

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties