Meteen naar de inhoud

Informatie over vrije tijd in Winterswijk

Zoek je naast je werk naar ontspanning? Ga je misschien bijna met pensioen en zoek je een vrijetijdsbesteding? In Winterswijk is van alles te doen in de vrije tijd. Je leert niet alleen nieuwe dingen, je ontmoet andere mensen, kunt sporten, je hobby uitoefenen en gezellige uitstapjes maken.

Actief Winterswijk

Wil je weten welke sportieve activiteiten de Winterswijkse verenigingen organiseren? Kijk dan op de website van Actief Winterswijk.

Sporten met een beperking

De website van Uniek Sporten zorgt ervoor dat inwoners met een beperking in de Achterhoek makkelijker een passende sport vinden. Iedereen met vragen over aangepast sporten kan vanaf nu terecht bij Uniek Sporten.

100% Winterswijk

Je wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? En wat is er te doen op het gebied van uitgaan, sport en bijvoorbeeld cultuur ? Kijk voor alle activiteiten in Winterswijk op de website van 100% Winterswijk!

Vrijwilligerswerk

Wil je je handen uit de mouwen steken? Vrijwilligerswerk is niet alleen iets nuttigs doen voor een ander, het is ook goed om nieuwe contacten en werkervaring op te doen. Vrijwilligerswerk is er voor iedereen: voor mensen met weinig of juist heel veel tijd én voor jong en oud. Er is heel veel mogelijk, zoals assisteren bij activiteiten voor ouderen, persoonlijk maatje van nieuwkomers, bestuurslid worden van een vereniging of chauffeur van een rolstoelbus. In Winterswijk kun je terecht bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk. Daar vind je vast een leuke vacature die aansluit bij jouw talenten of hobby’s. Heb je vragen of ideeën? Wil je advies? Ga dan langs op het spreekuur bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk of kijk op de website. Klik dan op de blauwe knop onder aan de tekst.

Verenigingen

Heb je een creatieve hobby zoals schilderen, muziek maken of toneel spelen? Misschien hou je van zingen, dansen, yoga, wandelen, fietsen, kaarten of darten. Winterswijk heeft een rijk verenigingsleven. Bij diverse instellingen  kun je ook cursussen volgen op het gebied van bijvoorbeeld fotografie, computeren en de natuur. Je kunt natuurlijk ook zelf iets organiseren en op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om samen iets te doen. Winterswijk kent ook een groot sportaanbod. Naast sportscholen en verenigingen worden er ook veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Je vindt een overzicht van alle verenigingen in Winterswijk in de gemeentegids door te klikken op de blauwe knop onderaan de tekst.

Gilde Winterswijk

Gilde Winterswijk biedt cursussen aan door vrijwilligers. Deze cursussen en workshops zijn afhankelijk van wat de talenten van de vrijwilligers zijn. De activiteiten zijn bedoeld voor 50+. Lijkt het jou leuk om anderen te leren of juist zelf een workshop te volgen? Klik dan op de blauwe knop en lees verder.

Wenters Goud

Wenters goud is de ruilvereniging van Winterswijk. Het gaat erom dat je diensten ruilt voor een fictief betaalmiddel: pyrietjes. Stel jij kan erg goed taarten bakken. Iemand bestelt bij jou een taart en betaalt jou in pyrietjes. Jij kan vervolgens met deze pyrietjes weer een dienst bij een ander inkopen, misschien iemand die je huis schoon maakt of op de kat past. Wil jij je talenten inzetten? Lees dan snel verder door op de blauwe knop te klikken.

 

 

Website Aktief Winterswijk Website 100% Winterswijk Website Vrijwilligerspunt Winterswijk Website Gemeentegids Website Gilde Winterswijk Website Uniek Sporten
Bruisend Winterswijk

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties