Meteen naar de inhoud

Vrijwilligerspunt Winterswijk


We zitten niet stil en willen jullie graag helpen: Daarom hebben we een boodschappendienst,hulplijn,meldpunt en luisterlijn opgezet. Is er iets wat er nog mist? Laat het ons weten! Daarnaast willen we dat zoveel mogelijk mensen onze hulp weten te vinden en daar kunnen jullie mee helpen! Door dit bericht te delen en elkaar er over te vertellen! Want samen maken WUh Winterswijk mooier! Lees hieronder verder over ons meldpunt en de boodschappendienst.
Fijne dag, pas goed op jezelf en op elkaar!

Meldpunt ook voor jongeren!

Heeft u hulp nodig? Bijvoorbeeld met het halen van boodschappen, naar de apotheek gaan, het uitlaten van de hond? Of voelt u zich eenzaam en wilt u graag een praatje met iemand maken? Aarzel dan niet om om hulp te vragen. Er hebben zich al veel vrijwilligers bij het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging gemeld die mensen zoals u graag willen helpen. Neem contact op met ons meldpunt via het telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in.
Ook mensen met zogeheten vitale beroepen kunnen contact opnemen met het meldpunt. Bijvoorbeeld als men oppas zoekt voor de kinderen, de hond uitgelaten moet worden of voor iets anders. Ook in dit geval geldt: schroom niet en vraag om hulp. De vrijwilligers staan voor u klaar.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

In deze tijden van corona-maatregelen hebben kwetsbare groepen moeite met het doen van boodschappen. Een deel krijgt gelukkig hulp van familie, vrienden, buren of men bestelt online de boodschappen. Maar er is ook een groep bij wie dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat men niemand heeft om op terug te vallen, geen computer heeft of niet goed weet hoe men online boodschappen kan bestellen.
Daarom zijn de De Winterswijkse Uitdaging en PLUS Bruggers een boodschappendienst begonnen. Mensen die thuis moeten blijven, maar niet online hun boodschappen kunnen bestellen, kunnen naar deze dienst bellen om telefonisch boodschappen te bestellen. Vrijwilligers nemen de bestelling op, zetten die in een speciaal systeem van de PLUS en een dag later worden de boodschappen door de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje gebracht. De boodschappen worden tot de deur geleverd en betaling kan via een doorlopende machtiging.

De telefonische bestelservice is bereikbaar via telefoonnummer 0543 200 027. Er kan besteld worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.
Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Kunt u in deze tijd moeilijk zelf boodschappen doen, aarzel dan niet om gebruik te maken van deze dienst, want er hebben zich veel vrijwilligers gemeld om mensen zoals u te helpen.

#hulpvraag #corona #covid19 #winterswijk #vrijwilligerspunt #plusbruggers #wuh #winterswijkseuitdaging

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws