Meteen naar de inhoud

Samenrijderspunt Winterswijk SAMEN EROP UIT!

Kunt u niet (meer) fietsen op een gewone fiets, maar gaat u er nog graag op uit?
Bent u hiervoor aangewezen op een aangepaste fiets, maar heeft u deze zelf niet tot uw beschikking?
Dan kunt u terecht bij het Samenrijderspunt Winterswijk; een fietsservice van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt.
Het Samenrijderspunt beschikt over twee duofietsen en een driewielfiets met trapondersteuning. Daarnaast is er een familiefiets (4 personen) zonder trapondersteuning te huur.

Het Samenrijderspunt: door en voor fietsliefhebbers

Vrijwilligers gaan er graag samen met u op uit; op een duofiets of als begeleider bij het gebruik van de driewieler.
Wilt u op stap met een familielid/bekende? Ook dat is mogelijk.
Om gebruik te kunnen maken van één van de fietsen hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen.

Samenrijderspunt Winterswijk: Samen erop uit!

U kunt ons bereiken op maandag t/m donderdag, bij voorkeur ’s morgens tussen 9.00 en 12.00 uur. Uiterlijk tot 15.00 uur.

Telefonisch 0543 20 00 36
Roelvinkstraat 2 in Winterswijk

Mailen

Zo werkt het

– Neem (bij voorkeur) minimaal twee werkdagen van tevoren contact met ons op.
– Indien gewenst zoeken wij een vrijwilliger die er samen met u op uit gaat.
– De vrijwilliger haalt de duofiets op en komt op het afgesproken tijdstip bij u. Ook brengt hij/zij de duofiets weer terug.
– Gaat het om een andere fiets of heeft u zelf een vrijwilliger? Dan zullen bij reservering afspraken gemaakt worden over het ophalen en brengen van de fiets.
– Wilt u in het weekend gebruik maken van de fietsservice? Dan gelden andere afspraken. Bij het reserveren worden deze uitgelegd.

LET OP: Het Samenrijderspunt werkt met vrijwilligers.
We doen onze uiterste best de gevraagde fietsservice te leveren, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd lukt.

Wat kost het?

Geregistreerd deelnemer
Wanneer u bent ingeschreven als deelnemer (een eenmalige procedure) is het gebruik van de fietsservice in principe gratis*; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
De vrijwillige bijdrage wordt gebruikt om onderhoud en reparatie van de fietsen te bekostigen. Daarnaast betaalt u € 10,00 borg. Dit geld krijgt u terug wanneer de fiets compleet met alle toebehoren en in goede staat weer wordt ingeleverd.
Aan het inschrijven als deelnemer zijn geen kosten verbonden.
Geregistreerde deelnemers ontvangen een persoonlijke deelnemerskaart van het Samenrijderspunt.

* Wilt u als geregistreerd gebruiker gebruik maken van de familiefiets, dan vragen wij hiervoor een huur van € 25,00 en een borg van € 75,00. De overige fietsservices zijn gratis

Eenmalig gebruik
Wilt u eenmalig gebruik maken van de fietsservice, maar zich niet in laten schrijven als deelnemer (bijvoorbeeld omdat u hier maar tijdelijk verblijft)? Ook dat kan. In dat geval betaalt u huur voor het gebruik van de fiets.
De tarieven van de fietsservice bij eenmalig gebruik zijn als volgt:
– duofiets/per dagdeel               € 12,50
– driewielfiets/per dagdeel        € 12,50
– familiefiets/per dagdeel          € 50,00 *
Daarnaast betaalt u een borg van € 75,00 per fiets.  De borg krijgt u terug wanneer de fiets compleet met alle toebehoren en in goede staat weer wordt ingeleverd.
Huur en eventuele ingehouden borg worden gebruikt om onderhoud en reparatie van de fiets te bekostigen.

* Voor geregistreerde deelnemers is de huur van de familiefiets € 25,00 per dagdeel.

 

 

Vrijwilligers

Lijkt het u leuk om uw steentje bij te dragen aan de fietsservice van het Samenrijderspunt? Meld u dan aan als vrijwilliger.
Er zijn diverse mogelijkheden. U kunt fietsmaatje worden, maar we hebben ook mensen nodig die de fietsen controleren (remmen, banden, verlichting etc.) en eenvoudig onderhoudswerk en reparaties kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er nog meer taken voor vrijwilligers.
Meer weten? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen (0543 20 00 36) of mailen (samenrijders@vpwinterswijk.nl).  Even een bezoek brengen aan het WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk kan natuurlijk ook.

Samenrijders steunen 

Heeft u geen fietsservice nodig en bent u niet beschikbaar als vrijwilliger, maar draagt u het werk van de Samenrijders een warm hart toe? Steun ons dan financieel.

Het Samenrijderspunt is nagenoeg geheel afhankelijk van giften en donaties.
Geregistreerde deelnemers betalen slechts een vrije gift. Hier is voor gekozen omdat we ervan uitgaan dat fietsen voor iedereen mogelijk moet zijn, ongeacht de financiële situatie van de deelnemer.
De kosten van de fietsservice bestaan onder andere uit verzekering, onderhoud, reparatie en afschrijving van de fietsen. Daarnaast hebben we te maken met administratiekosten, telefoonkosten etc. etc.

Het Samenrijderspunt is een onderdeel van de Winterswijkse Uitdaging, dat de ANBI-status heeft. Dit betekent dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

 

Eenmalige gift
U kunt uw gift overmaken op NL 34 RABO 0335381987 tnv de Winterswijkse Uitdaging, ovv Samenrijders Winterswijk.

Vriend van de Samenrijders
Wilt u ons langer steunen? Wordt dan Vriend van de Samenrijders en steun ons jaarlijks met een minimaal bedrag van € 25,00 (dat is nog geen € 0,50 per week). De deelnemers zullen u dankbaar zijn.

Sponsor van de Samenrijders
Wilt u met uw bedrijf de Samenrijders sponsoren?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wat denkt u bijvoorbeeld van uw bedrijfsnaam op onze fietsen?