Meteen naar de inhoud

‘Wandel naar je Werk-dag’ Morgen, 6 april, is het de zevende editie van de ‘Wandel naar je Werk-dag’. Deze nationale campagne…

‘Wandel naar je Werk-dag’

Morgen, 6 april, is het de zevende editie van de ‘Wandel naar je Werk-dag’.

Deze nationale campagne roept iedereen op om een deel van de afstand van of naar je werk te lopen. Van de bus naar het bureau, van de voor- naar kantoordeur of andersom.

De man op de bijgevoegde foto kon voor zijn revalidatieperiode niet naar zijn werk wandelen; 100 meter lopen, meer zat er helaas niet in.
Met doorzetten en vooral niet opgeven is het hem gelukt om na zijn revalidatieperiode nu ongeveer 7 kilometer te kunnen wandelen met zijn vrouw en honden.
Vanzelfsprekend een hele prestatie voor meneer maar ook voor zijn vrouw die eigenlijk in deze periode mantelzorger voor hem was.
Mevrouw was er voor meneer als hij het even moeilijk had en sleepte hem er door heen.
Samen, zowel meneer als mevrouw hebben ervoor gezorgd dat meneer nu kan wandelen, dit doet hem zowel fysiek als mentaal erg goed.

Het is tenslotte erg vitaliserend om jezelf dagelijks naar buiten te brengen en een wandeling te maken. De buitenlucht, het contact met de natuur en in het in beweging zijn, bevordert je lichamelijke gezondheid en mentale gesteldheid.

Met onze zintuigen zien, horen en voelen wij de elementen van de natuur en als vanzelf ontstaan er andere gedachten. Krijgt intuïtie ruimte, neemt onze daadkracht toe en wordt ons zelfvertrouwen versterkt.

Kortom: lopen zorgt ervoor voor dat je (mantelzorg)taken met meer gemak, vreugde en glorie gedaan krijgt!
#wandelnaarjewerkdag #mantelzorg #werkgeluk #leefplezier #wiezorgtervoorjou?

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws