Meteen naar de inhoud

Wereld Alzheimer Dag: Altzheimer Café on Tour

Op Wereld Alzheimer Dag 2019 wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. Een ziekte die een grote impact heeft op het leven van steeds meer mensen.

 

In het kader van de Wereld Alzheimer Dag 2019 op 21 september met als thema ‘Samen bewegen’ hebben de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk samen met het Alzheimer Café Lichtenvoorde de handen in elkaar geslagen en gaat het Alzheimer Café On Tour.

 

Bewegen is gezond

Voldoende bewegen is belangrijk als je ouder wordt. Uit onderzoek blijkt dat bewegen helpt om geestelijke achteruitgang te vertragen. Ook als iemand niet veel meer kan, zijn er toch vaak nog kleine bewegingen mogelijk. Wat kun je doen om fit te blijven? Daar gaat het Alzheimer Café On Tour over.

 

Alzheimer Café On Tour

U krijgt tijdens de bijeenkomst informatie over waarom bewegen zo belangrijk is. En we informeren u over welke beweegmogelijkheden er zijn in uw gemeente. De werkgroep Dementie Winterswijk zorgt samen met het Alzheimer Café Lichtenvoorde voor een aantrekkelijk programma. Dit maken we later in september bekend. Meedoen aan het Alzheimer Café On Tour is gratis.

 

Datum en locatie:

U bent van harte welkom op:

  • 23 september van 15.00 – 17.00 uur bij FC Winterswijk, Jaspersweg 5 in Winterswijk

 

  •  

Voor wie?

Het Alzheimer Café On Tour is voor ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. De informatietafel van Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek is aanwezig bij de bijeenkomsten voor al uw vragen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Claudia Bosscher cbosscher@winterswijk.nl / 06-12 72 13 85.


Terug naar Nieuws