Meteen naar de inhoud

Zorg, jeugd, werk, onderwijs

Wijzigingen eigen bijdrage 2020 voor inwoners met een Wmo –maatwerkvoorziening

Voor inwoners die een maatwerkvoorziening ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning wijzigt de eigen bijdrage. Voorbeelden van een maatwerkvoorziening zijn, hulp bij huishouden, begeleiding of een scootmobiel. Inwoners betalen hiervoor een eigen bijdrage van €17,50 per 4 weken. De eigen bijdrage wordt geïnd door het CAK.

Wat verandert er in 2020?
 Vanaf 1 januari 2020 betaalt u niet meer per 4 weken maar per maand. De eigen bijdrage bedraagt dan €19,00 per maand.
 Bent u getrouwd of heeft u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u in 2020 voor de meeste hulp uit de Wmo niks te betalen.
 Begin 2020 kunt u tijdelijk meerdere facturen in één maand ontvangen: de laatste facturen voor hulp of ondersteuning in 2019. En de eerste facturen voor 2020.

Inwoners met een Wmo-maatwerkvoorziening worden komende weken per brief geïnformeerd door het CAK over de eigen bijdrage.

Meer weten?
Heeft u een vraag over de hulp of een vraag over de ondersteuning die u ontvangt? Neem dan contact op met de gemeente.
Bezoek dan het loket van Sociaal Team de Post, Balinkesstraat 4 in Winterswijk.
De Post is van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 uur tot 12.00 uur.
U kunt van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur ook bellen met de Post. Het telefoonnummer is (0543) 543 960.
Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de ondersteuning die de gemeente kan bieden, https://www.winterswijk.nl/Inwoners/Zorg_jeugd_werk_onderwijs

Heeft u vragen over de betaling van de eigen bijdrage? Neem dan contact op met het CAK.
Het Cak is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0800-1925
Op de website van het Cak vindt u meer informatie over de eigen bijdrage www.hetcak.nl


Samen met Menzis biedt de gemeente de zorgverzekering GarantVerzorgd aan. Een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Op deze pagina vindt u informatie u over deze verzekering, de voorwaarden om in aanmerking te komen en hoe u zich kunt aanmelden.

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws