Meteen naar de inhoud

15 Juni Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan dit belangrijke probleem, want…

15 Juni Internationale dag tegen ouderenmishandeling.

Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan dit belangrijke probleem, want helaas komt ouderenmishandeling vaker voor dan je denkt (bij ongeveer 1 op 20 ouderen).

Het kan gaan om verwaarlozing, financieel misbruik, seksueel misbruik, lichamelijke- en/of psychische mishandeling. Ouderenmishandeling is een (verborgen) probleem. Het wordt vaak verzwegen door de betrokkene zelf en niet opgemerkt of als zodanig herkend door de omgeving.

Ouderenmishandeling komt overal voor en is niet altijd duidelijk zichtbaar. Toch heb je soms het idee dat er iets niet klopt. Maak je je zorgen om iemand? Blijf er niet mee rondlopen. Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen.
Bel Veilig Thuis voor advies, via 0800 – 2000.. Een medewerker van Veilig Thuis bespreekt de situatie met je en bepaalt samen met jou wat de volgende stappen zijn. Als het nodig is kun je een melding doen.

Meer weten? kijk dan op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws