Meteen naar de inhoud

Informatie over baby's en peuters

Kinderen krijgen en opvoeden is bijzonder. De meeste ouders hebben vragen over de ontwikkeling die hun kind doormaakt. Soms is het fijn om te horen dat je het als ouder goed doet. Op deze website vind je op welke plekken je het best kunt aankloppen met je vragen. In Winterswijk bestaan verschillende organisaties en initiatieven die ouders verder helpen.

Yunio consultatiebureau

Voor vragen over je kindje kun je terecht bij Yunio. Misschien vraag je je af of je kindje voldoende voeding krijgt of dat het goed groeit. Yunio is het consultatiebureau in Winterswijk. De medewerkers hebben veel kennis over de ontwikkeling van kinderen en weten met welke vragen ouders rondlopen. Lees verder op de website van Yunio.

Babycafé

Het babycafé organiseert bijeenkomsten voor ouders, opa’s en oma’s en toekomstige ouders. Het doel  is het uitwisselen van informatie en het opdoen van nieuwe contacten tussen ouders. Ook komen interessante sprekers voor ouders met jonge kinderen. Bijvoorbeeld over draagdoeken of kinderboekjes. Volg het babycafé op Facebook en druk op de blauwe knop.


Gratis cursus voor aanstaande ouders

Het OuderTeam Nu biedt aanstaande ouderparen uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk een gratis cursus aan.

Waarom de cursus OuderTeam Nu?

Naast het geluk van de geboorte van een kind kan het even wennen zijn aan de rol als ouders. Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u dat u straks, naast ouders, ook nog partners blijft? Hoe verdeelt u de taken en hoe bepaalt u samen de opvoeding? De cursus OuderTeam Nu bereidt aanstaande ouders voor op het ouderschap en helpt die vragen te beantwoorden. Daarnaast is het natuurlijk leuk andere aanstaande ouders te ontmoeten en met hen ervaringen uit te wisselen.

Start curcus

De cursus OuderTeam Nu start bij voldoende belangstelling; minimaal drie aanstaande ouderparen die ongeveer gelijktijdig ouders worden. De cursus begint tussen de 28 en 34 weken zwangerschap. De aanstaande ouderparen volgen twee bijeenkomsten vóór de geboorte en twee bijeenkomsten na de geboorte.

Locatie cursus

Plaats, datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Ook onderdeel van de cursus en gewoon vanuit huis te volgen, is een digitaal programma.

Informatie en aanmelden

Meer info en aanmelden via info@preventieplatformjeugd.nl

 

De cursus OuderTeam Nu wordt aangeboden door het Preventie Platform Jeugd, een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.

Website Yunio Facebook Babycafé
Preventie Platform Winterswijk - Cursus 'Ouderteam Nu'

Nieuws

Nieuws

Sorry, er zijn momenteel geen nieuwsberichten.

Agenda

Sorry, er zijn momenteel geen agendaitems.

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties