Meteen naar de inhoud

30 mei 2024 Wereld MS Dag

30 mei 2024 Wereld MS Dag

Omgaan met MS als mantelzorger
Multiple Sclerose (MS) is een zeer ingrijpende ziekte, zowel voor de persoon met de aandoening als voor zijn of haar omgeving. MS zorgt voor ingrijpende verandering, waardoor naasten vaak te hulp schieten als mantelzorgers. Het leven van een mantelzorger is echter niet gemakkelijk. Naast de logische moeilijkheden, komen er ook vaak persoonlijke problemen bij kijken.

Mantelzorgnetwerken
Voor elke mantelzorger is het natuurlijk zeer belangrijk om ook te letten op zichzelf. Veel mantelzorgers kunnen de neiging krijgen om zichzelf weg te cijferen voor een ander. Echter, om goede zorg te verlenen moet je ook zelf in goede doen zijn. Let daarom als mantelzorger altijd ook op jezelf en geef aan als er grenzen bereikt worden.

Onze mantelzorgconsulent Manika Vrijdag kan je helpen je grenzen te bewaken of je andere adviezen geven. Misschien is een luisterend oor al voldoende. Neem dan contact op met Manika via mantelzorg@winterswijk.nl of telefonisch via: (06) 39 65 73 84.

Werk
Veel mantelzorgers werken daarnaast ook parttime of fulltime. Als jij zorgt voor iemand met MS, is het belangrijk dit te bespreken met jouw werkgever. Het is namelijk zeer belangrijk dat jij een goede balans weet te vinden tussen werk, mantelzorg en jezelf om deze dingen optimaal te kunnen blijven uitvoeren. Ook is het handig voor jouw werkgever en collega’s om te weten waarom je soms afwezig bent of weg moet.

Er zijn wettelijke verlofregelingen voor mantelzorgers. Voor meer informatie:
https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/werk/verlofregelingen-voor-mantelzorgers

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws