Meteen naar de inhoud

Als u lange tijd voor iemand in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Het kan gaan om de zorg voor een partner, voor o…


Als u lange tijd voor iemand in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Het kan gaan om de zorg voor een partner, voor ouders of kinderen, maar ook voor buren of iemand uit uw vriendenkring. Praten over uw situatie kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé. Een plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.
Wij ontvangen u met een kopje koffie of thee én u kunt bij ons terecht met uw vragen.

Het eerst volgende mantelzorgcafé heeft als thema
(over)belast.

Mantelzorger en (over)belasting is een bekende combinatie.
Zoals vele weten kies je niet voor het ‘beroep’ mantelzorger maar overkomt het je. En omdat het veelal om een dierbare gaat ‘doe je het er maar gewoon erbij.’ Maar mantelzorger zijn is niet ‘gewoon’ je doet het omdat het voortkomt vanuit onvoorwaardelijke liefde voor deze dierbare. Weten dat deze in goede handen is en dat al het regelwerk ook goed wordt geregeld wil een mantelzorger graag alle ballen hooghouden door zelf de regie te behouden. Maar lukt dit jou als mantelzorger eigenlijk wel? Om alles in goede banen te leiden loopt de mantelzorger veelal zichzelf voorbij. Maar nu de vraag aan de mantelzorger; wie zorgt er voor u? Wat als u onverhoopt iets overkomt wie zorgt er dan voor uw dierbare?

Vrije tijd. Even niet zorgen voor maar aandacht voor jezelf. Kortom even helemaal niks. Dat is nodig om niet om te vallen maar nodig om te blijven zorgen voor de ander. Maar hoe kom je aan die vrije tijd? En hoe maak je vrije tijd ook echte vrije tijd en niet tijd die je besteedt aan het huishouden, omdat dat zo handig is als je alleen thuis bent? Dat zijn vragen om eens met elkaar te bespreken.

Het mantelzorgcafé zal plaatsvinden op:
Datum: donderdag 30 november 2023
Tijd: 10.00 uur – 11.30 uur (met een uitloop tot 12.00 uur)
Locatie: Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61, Winterswijk…

Aanmelding voorafgaand is gewenst. Dit kunt u doen door te bellen met mantelzorgconsulent Manika Vrijdag- Honing (06) 39 65 73 84 (dinsdag, woensdag en donderdag) Of door een e-mail te sturen naar: mantelzorg@winterswijk.nl

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws